1. Kok speltperler etter anvisning på pakken.

  2. Kok eggene i 8-9 minutter, til de er så hardkokte som du foretrekker. Skyll de i kaldt vann når de er ferdig for å stanse kokeprosessen.

  3. Varm en stor gryte med litt olje og stek potet, løk og hvitløk til det er brunt og gyllent. Tilsett vann, eventuelt en buljongterning og la suppen koke til potetene er møre.

  4. Rens bort stilken på grønnkålen og kutt i fine strimler. Tilsett grønnkålen og la suppen koke videre i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

  5. Vend sammen de kokte speltperlene med revet gulrot, eple og stangselleri. Smak til med litt god olivenolje, salt og pepper.

  6. Del eggene først på langs og så på tvers med en eggedeler til terninger.

  7. Server suppen med speltperlesalat og dryss litt egg over suppeskålen ved servering.

Middagstips

Denne suppen kan enten serveres litt rustikk, eller du kan velge å gjøre den glatt med en stavmikser både før eller etter kålen tilsettes.

Tid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


500 g potet, små terninger
3 løk, strimlet
3 fedd hvitløk, finrevet
1⁄2 pt timian, finkuttet
1⁄2 pk grønnkål, finsnittet
1,5 liter vann
1 grønnsaksbuljongterning**

2 dl speltperler
2 gulrøtter, revet
1 eple, revet
1 stilk stangselleri, tynne skiver
4 egg, hardkokte

olje til steking*
salt & pepper*
olivenolje*


*fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes