1. Varm ovnen til 220°C.
     
  2. Kok potet- og søtpotetterninger til de er møre.
     
  3. Varm en stor panne med litt olje. Stek løk, paprika, gulrot og squash til det er mørt og gyllent. Vend inn smørbønnene med 1 dl vann og la det bli gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.
     
  4. Hell av vannet på potetene og la det dampe av seg i kjelen. Tilsett 2 ss smør og mos til en puré. Smak til med salt og pepper.
     
  5. Fordel de stekte grønnsakene i en ildfast form og fordel potetpuréen på toppen. Riv over osten og stek i ovnen i ca. 20 minutter til osten er smeltet og gyllen.

    Mens formen er i ovnen:
     
  6. Rør ut 1 ss honning med 2 ss eplecidereddik og 1 ss vann i en bolle. Tilsett agurk, rødløk og fennikel – la det stå å marinere til formen er ferdig i ovnen.
    Server den bakte potetpuréen med salat og honningsyltede grønnsaker.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk fosheim-ost, revet
1 pk potet, ternet
400 g søtpotet, ternet

1 løk, strimlet
1⁄2 paprika, strimlet
1/3 squash, staver
2 gulrøtter, revet
2 bokser smørbønner
1 dl vann

1⁄2 salat, vasket og revet
1⁄2 agurk, skivet
1⁄2 rødløk, tynne skiver
1⁄2 fennikel, tynne skiver

1 ss honning*
2 ss eplecidereddik*
salt & pepper*
olje til steking*

 


*fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes