1. Varm oven til 200°C.

  2. Varm en stor gryte med litt smør og stek hakket hvitløk og 3/4 av purren til det er mykt, men ikke fått farge. Tilsett potet, sitronsaft og buljong. Sett på lokk og la det småkoke i ca. 10 minutter.

  3. Stek hirsebrødet i ovnen i 5-7 minutter.

  4. Kutt bacon i strimler og stek i en panne til det er sprøtt.

  5. Tilsett fløte i suppen og kjør med en stavmikser til en glatt suppe. Juster med litt mer væske hvis du vil ha en tynnere suppe. Smak til med salt og pepper - men husk at baconet også er litt salt.

  6. Server suppen toppet med bacon, litt strimlet purre, god olivenolje og finhakket persille, og nystekt brød på siden.

 


Middagstips

Stek grønnkål i en panne sammen med litt smør. Dette passer utmerket som garnityr til suppen.

Tid: 30 min


2/3 purre, skivet
2 fedd hvitløk, grovhakket
800 g potet, sous vide, ternet
1 sitron, saften
1,2 liter kyllingbuljong*
1 fløte

1 pk bacon, strimlet
1⁄2 bunt persille, fin hakket
1/3 purre, tynne skiver

1 hirsebrød

salt & pepper*
olivenolje*
smør*


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes


For glutenfri oppskrift, sløyf brødet