Sett ovnen på 200°C.

Legg de ternede rotgrønnsakene i en ildfast form, vend inn litt olje, salt, pepper og eventuelt litt smør. Bak i ovnen til grønnsaken er møre. Steketid avhenger av størrelsen på bitene. 

Mens grønnsakene baker
Smak til rømmen med litt sennep av gangen, salt og pepper.

Når grønnsakene nærmer seg ferdig, ta formen ut av ovnen. Legg fisken på toppen med en god skje sennepsrømme oppå (B). Bak i ovnen i ca. 10 minutter, eller til den flaker seg når du trykker lett på den. 

Kok opp en kjele med et par cm vann og litt smør. Damp sukkerertene under lokk i et par minutter. 

Sett gjerne formen på bordet og server med sukkererter ved siden av.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


Suppe
2 sjalottløk, skrelt, skivet
400 g gulrot, skrelt, skivet
400 g potet, skrelt, skivet
2 fedd hvitløk, finhakket
1 liter kyllingbuljong K
½ - 1 sitron, saften

Tilbehør
2 gulrot, skrelt, ternet
2 ss smør K
sitronsaft

1 hirsebrød

olivenolje K
salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet 


For glutenfri oppskrift, server med glutenfritt brød eller knekkebrød.