Varm ovnen til 210°C.

Kutt aubergine i tynne skiver og vend inn 2 ss olivenolje og 1 ts salt. Legg på et stekebrett og bak i ovnen til det har tatt farge. 

Hvit saus
Smelt smør i en kjele, tilsett mel og visp sammen. Spe med melk samtidig som du visper slik at du får en glatt saus. La sausen småkoke 5 minutter under omrøring. Smak til med salt og pepper.  

Varm en vid gryte eller stor panne med litt olje. Stek ternet potet sammen med oregano, hvitløk og purre til det er blankt. 

Tilsett linser, tomatpassata, salt og pepper. La det småkoke et par minutter. 

Vend til slutt inn den bakte auberginen og ha alt over i en ildfast form. Fordel den hvite sausen over og stek i ovnen i 20 minutter. 

Stek strimlet bacon i en stekepanne til det er sprøtt.

Vend sammen tomat og løk til en salat. Dryss over olivenolje, salt, pepper og litt balsamicoeddik. 

Topp potet- & auberginegratengen med bacon og server med tomatsalat. 

Tid: 40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


2 aubergine, tynne skiver
600 g sous vide potet, ternet
1 ts oregano K
½ purre, strimlet
2 fedd hvitløk, finhakket
1 boks linser, skylt
1 tomatpassata

1 pk bacon, strimlet

hvit saus
50 g smør K
50 g mel K
5 dl melk

3 tomat, skivet
1 sjalottløk, strimlet
½ ss balsamicoeddik K

1 ss olivenolje K
salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet 


For glutenfri oppskrift, bruk det glutenfrie melet du foretrekker til å lage hvit saus.