1. Kok middagsperlene etter anvisning på pakken.

  2. Kutt pølsene og grønsakene som beskrevet.

  3. Varm en stor gryte med litt olje. Stek pølse, løk, paprika og hvitløk til løken er blank og pølsen har fått en fin stekeskorpe. Tilsett sennep, ketchup, oregano og la det frese i et minutt.

  4. Tilsett melk, vann, buljongterning og kok opp. Jevn gryten med litt maizenna (se anvisning på pakken) hvis du er som oss og liker den litt som en tykk suppe. Smak til med salt og pepper.

  5. Tilsett purre, brokkoli og la gryta småkoke under lokk i ca. 4 minutter til brokkolien er ferdig.

  6. Tilsett helt til slutt cherrytomater eller server dem ved siden av. Server pølsegryten med middagsperler. 

Middagstips

Vi nevnte at ketchupen var avgjørende? Da kommer bardomsminnene virkelig frem!

 

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk middagsperler

1 løk, ternet
1 paprika, ternet
2 fedd hvitløk, finhakket
1 pk pølse, i biter
1 ss dijonsennep*
2 ss ketchup eller tomatpuré*
1 ts oregano*
3 dl melk
3 dl vann
1 kyllingbuljongterning*
1⁄2 purre, skivet
1 brokkoli, buketter
1 boks cherrytomat, delt i to

salt & pepper*
olje til steking*
evt maizenna*

 


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes

 


For glutenfri oppskrift erstatt middagsperler med ris eller quinoa.