Skrell søtpotet og kok i saltet vann til den er mør.

Høvle eller kutt kål, paprika, agurk og purre i så tynne skiver som mulig med en mandolin eller kniv. Bland sammen og smak til med olivenolje, eddik, salt og pepper.

Stek pølsene i en stekepanne på middels varme med litt olje til de er gylne og er gjennomstekte.

Sil av vannet på søtpotetene. Tilsett en klatt smør og kjør med en stavmikser til en slett puré.

Server pølsene med kålsalat og søtpotetpuré.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


600 g søtpotet
1 klatt smør*
salt*

1 stk spisskål
½ pk salat
½ stk agurk
½ stk purre
3 ss ekstra jomfru olivenolje*
1 ss hvitvins- eller annen god eddik*
salt og pepper*

1 pk pølse
2 ss stekeolje*

*Fra kjøkkenskapet

Denne oppskriften er glutenfri. Bruk valgfritt smør eller melk for melkefri oppskrift.