1. Varm ovnen til 230°C.

  2. Skrell og kutt søtpotet i grove biter. Legg i en ildfast form, vend inn smør og olivenolje (evt. kun olje), salt og pepper. Bak i ovnen i 20-25 minutter til potetene er møre. Steketiden vil variere ut fra størrelse på bitene. Rør et par ganger underveis i steketiden.

  3. Finsnitt kål, purre og gulrot. Vend sammen med rømme, sennep og smak til med salt, pepper og litt sitronsaft om du har.

  4. Stek pølsen i en stekepanne med litt smør eller olje til den har en ott stekeskorpe og er gjennomvarm. Du kan også legge de i en ildfast form og steke i ovnen.

  5. Server pølsene med kålsalaten og ovnsbakte søtpoteter.

 


 

Tips

Dårlig tid? Kjør grønnsakene til kålsalaten gjennom det groveste rivebladet på en kjøkkenmaskin.

Blir det rester smaker kålsalaten supergodt på brødskiven! Prøv også å bytte ut purre med revet eple og smak til med appelsinsaft neste gang du lager kålsalat.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk Pølse

800 g søtpotet, skrelt, grove biter

400 g kål, finstrimlet
1 gulrot, skrelt, finstrimlet
1⁄2 purre, finstrimlet
1 beger Rørosrømme
1 ss sennep*
1⁄2 sitron, saften**

smør & olje til steking*
salt & pepper*


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes