Kok søtpotet i godt saltet vann til det er mørt. 

Kok opp en liten kjele med godt saltet vann. Kutt av endene på aspargesbønnene og del i to. La de fosskoke i 2-3 minutter, sil av vannet og skyll i kaldt vann for å stanse kokeprosessen. 

Høvle fennikelen tynt på en mandolin eller finsnitt med en skarp kniv. 

Bland aspargesbønnene med fennikel og smak til med sitronsaft, salt og olivenolje.

Stek pølsene i en stekepanne med litt olje til de er gylne og gjennomvarme.

Sil av vannet på søtpotetene, tilsett Rørosrømme og mos til en puré. Smak til med salt og pepper. 

Server pølsene med søtpotetpuré, fennikel- & bønnesalat. 


Middagstips

Det beste redskapet på kjøkkenet vårt er mandolinjernet. Mandolinen gjør det superenkelt å kutte syltynne skiver fennikel – og andre grønnsaker.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


800 g søtpotet, ternet
½ boks Rørosrømme

1 pk aspargesbønner
1 fennikel
1 sitron, saften
2 ss olivenolje K

1 pk pølse 


K = fra kjøkkenskapet