1. Varm ovnen til 200°C og kok opp rikelig med vann til potetene.
     
  2. Ha rødløk, gulrot og pastinakk i en ildfast form. Vend inn litt olje, salt og pepper og bak i ovnen i 20-30 minutter
     
  3. Kok poteterninger til de er møre. Husk å ikke salte vannet.
     
  4. Varm en stor panne med litt olje og stek pølsene på middels varme til de er gylne og gjennomvarme. Mens pølsene steker fortsetter du med å lage pesto og ramsløk- & potetpuré:

    Grønnkålpesto:
  5. Med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin, bland eple, grønnkål og gulrot. Spe med olivenolje til ønsket tykkelse og smak til med salt og pepper.

    Ramsløk- & potetpuré:
     
  6. Hell 1 dl melk i et høyt glass og tilsett grovhakket ramsløk. Kjør med en stavmikser til alt er fint blandet. Sil av vannet på potetene og la de dampe godt av seg i kjelen. Mos sammen med ramsløksmelken og en god klatt smør til en glatt puré. Smak til med salt og pepper. Spe eventuelt med mer melk.
     
  7. Server pølsene med ovnsbakte grønnsaker, potet- & ramsløkspuré og grønnkålpesto.

Middagstips

Blir dette for spesielle smaker for de små? Ta av litt potet til barna og lag én del puré uten ramsløk.

Se flere tips med ramsløk her!

 

Tid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Middels
Antall personer: 4


700 g potet
20 g (2 blader) ramsløk
1 dl melk*
smør*

2 rødløk, båter
2 gulrøtter, grove biter
300 g pastinakk, grove biter

1 pk pølse fra Metervare

1 eple, renset og ternet
50 g grønnkål, uten stilk
1 gulrot, skrelt og ternet

olivenolje*
olje til steking*
salt & pepper*


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes