Sett ovnen på 230°C. 

Kutt potet i tynne båter og ha i en ildfast form med litt olje, tørket oregano eller timian, salt og pepper.  Bak i ovnen til de er får fin farge og er myke i kjernen, ca. 20 minutter. Tilsett cherrytomat og bak videre i 5 minutter. 

Sett på en kjele med ca. 2 dl vann, kok opp og tilsett maisen. Kok i 3 minutter til den er varm, sil av vannet og ha maisen tilbake i kjelen. Tilsett rømme og kjør til puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Snitt skinnet på pølsen. Varm en panne med litt olje og stek pølsene til de er gylne og gjennomvarme. 

Server pølsene med maispureén, poteter og cherrytomater. 

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk potet, tynne båter
tørket oregano/timian K
1 pk cherrytomat 

1 glass mais, silt og skylt
½ beger Rørosrømme

1 pk pølser, snittet

stekeolje K
salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet