1. Varm ovnen til 225°C.

  2. Ha grønnsakene til ”tomat- & paprikasaus” i en ildfast form og vend inn litt olje og timian eller oregano. Bak i ovnen i 20-25 minutter til paprikaen er mør.

  3. Kok opp 1,2 liter vann i en gryte med 1 ts salt. Når vannet koker – tilsett polenta langsomt mens du rører. Skru ned varmen og la polentaen småkoke i 7 minutter. Husk å røre litt underveis. Spe eventuelt med mer vann om den er for tykk.

  4. Legg torsken i en ildfast form med litt olje, salt og pep- per. Bak i ovnen i 7-10 minutter til fisken flaker seg når du trykker lett på den. Steketiden vil variere etter tykkelse på fiskebitene.

  5. Del cherrytomater i to, og bruk en gulrotskreller til å lage fine tynne bånd av gulroten.

  6. Server polentaen med den ovnsbakte torsken, de bakte grønnsakene, sukkererter, gulrot og cherrytomat.


Middagstips:

Vend inn 1 ss smør med polentaen når den er ferdig. Riv heller gulroten på et rivjern og tilsett kokevannet til polentaen. Revet hvitløk er også godt!

Tid: 30 min


1 pk polenta
1 pk torsk
1 pk cherrytomat
1 pk sukkererter
1 gulrot, høvlet

Tomat- & paprikasaus:
1 paprika, småternet
2 tomater, ternet
1 sjalottløk, båter
2 ts tørket timian/oregano*
1 fedd hvitløk, finhakket
1⁄4- 1⁄2 chili uten frø, finhakket

salt & pepper*
olje til steking*


*fra kjøkkenskapet
** kan sløyfes