1. Varm ovnen til 220°C.

  Bakte grønnsaker 
 2. Ha tomat, løk, paprika og eventuelt finhakket hvitløk og chili i en ildfast form. Vend inn litt olivenolje, salt, pepper og bak i ovnen i 20-25 minutter. Server som bakte grønnsaker eller kjør til en saus med en stavmikser, det pleier å være populært hos barna.

  Kjøttboller 
 3. Bland sammen kjøttdeig, oregano, revet skall av 1⁄2 sitron, 1⁄2 ts salt, pepper og finhakket persille. Farsen trenger ikke røres noe mer enn at ingrediensene er blandet godt sammen. Trill kjøttboller og legg på en tallerken som er penslet med litt olje.

  Polenta 
 4. Kok opp vann og buljong. Tilsett polenta når vannet koker og la det småkoke på lav varme i ca. 7 minutter mens du rører med jevne mellomrom.

 5. Rør inn revet parmesan i den ferdige polentaen og smak til med saften av 1/3 sitron, 1 ts salt og en god klatt smør. Polenta skal være myk og luftig, hvis du synes den er for tykk kan du spe med mer vann.

 6. Varm en panne med litt olje og gjerne litt smør på høy varme og stek kjøttbollene til de har en n stekeskorpe. Skru deretter ned varmen og la kjøttbollene gjennom- stekes i ca. 5 minutter.

 7. Server den myke polentaen med kjøttboller og bakte grønnsaker eller saus.

 


 

Tips

Hvis du får noe rester av polentaen igjen, er dette perfekt til å grille eller steke dagen etter. Skjær centimeter tykke skiver av den, pensle med olivenolje og stek i en stekepanne. Ypperlig tilbehør til middagen!

Tid: 35 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


Bakte grønnsaker:
3 tomater, grove biter
1⁄2 løk skivet, finhakket
1⁄2 chili, finnhakket uten frø
1 rød paprika, grove biter
2-3 fedd hvitløk, finhakket
olivenolje*
salt & pepper*

kjøttboller:
1 ts oregano*
1 pk kjøttdeig
1⁄2 bunt persille, finhakket
revet skall av 1⁄2 sitron
salt & pepper* 

Polenta:
1,3 liter vann
1⁄2 terning kyllingbuljong*
1 pk polenta
1⁄2 bit parmesan, revet
1 klatt smør*
saft av 1/3 sitron
1 ts salt*


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes