Havre- & speltkjeks
Smelt smøret sammen med sukker i en kjele.

Rør inn melken.

Vend inn havre og speltgryn, og til slutt bakepulver og mel.

Rør det godt sammen (gjerne ved hjelp av eltekrok på en kjøkkenmaskin.)

Hell deigen over på plastfolie og rull sammen til en tykk ”pølse”.

Legg rullen på kjøl i et par timer til den er hard.

Ta av plasten og kutt den i tynne skiver med en kniv. (2-3 mm)

Legg på stekebrett og stek i ovnen på 180°C til kjeksen er gylden. ca. 8–10 minutter.

Avkjøl på rist.

Server
Ta en stor kule Kolonihagens pistasjis og lag en sandwich med en kjeks over og en under. 

Dryss gjerne over litt ekstra hakkede pistasjnøtter. 


tips 

Ha kakedeigen på frys! Skjær av kun de skivene du trenger, og oppbevar resten til neste selskap. Da kan du alltid servere nystekte kjeks på rekordtid. 

Tid: 20 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: mange :)


Kolonihagens pistasjis

200 g smør

80 g sukker

1 ½ dl melk

200 g havregryn

100 g speltgryn

1 ts bakepulver

200 g hvetemel