Sett ovnen på 200°C.

Kok couscous etter anvisning på pakken.

Kok opp melk og vann - tilsett pastinakk og løk, og la det koke til pastinakken er mør.

Bland sammen alle ingrediensene til salaten og la det stå og marinere til suppen er klar.

Stek brødet i 5-8 minutter i ovnen.

Kjør pastinakken til en glatt suppe med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Blir suppen for tykk tilsett mer vann eller melk.

Server suppen med couscous- og eplesalaten. Bryt av litt brød og dypp i suppen.

 

 

Middagstips

Vår beste venn på kjøkkenet er mandolinjernet. I denne oppskriften bruker vi den til å høvle syltynne skiver reddik. Har du ikke mandolinjern, kutt i så tynne skiver du klarer. Pass på fingrene!

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 stk brytebrød

Suppe
700 g pastinakk, grovkuttet 1 løk, finkuttet
3 dl melk*
5 dl vann
salt og pepper*

Salat
2 dl couscous, kokt
1 eple, i båter
1⁄2 salat, vasket
1⁄2 bunt reddik, høvlet
2 ss olivenolje*
1 ss eplecider-/hvitvinseddik*

 

 

*Fra kjøkkenskapet