1. Sett ovnen på maks, eller grill.

  2. Kok pasta et par minutter kortere enn anvist på pakken. Pastaen gjør seg ferdig i ovnen.

  3. Varm en panne med litt olje og stek kjøttdeigen med timian eller oregano til den er gyllen og gjennomstekt. Tilsett løk, gulrot og stek til de er blanke. Tilsett tomatpassata og la det småkoke i 5 minutter. Tilsett rømme og smak til med salt og pepper.

  4. Sil av vannet på pastaen og la den renne godt av seg i et dørslag. Tilsett pastaen i en ildfast form og hell over sausen. Spe eventuelt sausen med litt vann dersom den vanskelig eller for tykk å fordele. Topp med revet ost og stek i ovnen til osten er smeltet og gyllen.

Middagstips

Hvis barna ikke er så glad i grønnsaksbiter i sausen kan du steke kjøttet for seg selv. Lag tomatsausen med grønnsakene og kjør til en glatt saus med en stavmikser. Bland tomatsausen med kjøttdeigen til slutt.

Tid: 30 minutter


1 pk pasta

1 pk kalkunkjøttdeig
1 ss tørket timian el. oregano*
1 løk, revet grovt
1 gulrot, revet grovt
1 glass tomatpassata
1⁄2 boks Rørosrømme
1 Fosheimost, revet

olje til steking*
salt og pepper*
olivenolje*


*fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes