1. Kok opp en stor kjele med godt saltet vann til pastaen.
     
  2. Skjær opp bacon i terninger og stek i en panne til det er gyllent.
     
  3. Pisk sammen egg, fløte og eventuelt finhakket hvitøk.
     
  4. Kok pasta etter anvisning på pakken. Tilsett ertene i kokevannet når det er 1 minutt igjen.
     
  5. Krydre fisken med salt og pepper.
     
  6. Løft ut baconet av pannen når det er gyllent og sett til side. Legg fisken i pannen og stek i baconfettet på middelsvarme i 4 minutter på hver side. Fisken er ferdig hvis den flaker seg når du trykker lett på den. Løft ut fisken av pannen når den er ferdig.
     
  7. Sil av vannet på pastaen og bland med baconet i steke- pannen. Rør inn eggeblandingen på svak varme og la sausen tykne litt før du fjerner pannen fra varmen.
     
  8. Fordel fisken over pastaen og server gjerne rett fra pannen.

 

 

Tid: 20-30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


400 g pasta
1 pk erter

1 pk bacon, ternet
1 pk torsk

4 egg
1 1⁄2 dl fløte
1-2 fedd hvitløk**
salt & pepper*


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes