1. Varm oven til 230°C.

  2. Kok opp en stor kjele med vann og salt til pasta.

  3. Kutt paprika, løk i grove biter og gulrot i tynne skiver. Legg grønnsakene i en ildfast form og vend inn litt olje og hvitløk. Stek i ovnen i ca. 20 minutter.

  4. Kok pasta etter anvisninger på pakken.

  5. Varm en stekepanne med litt olje og stek kjøtt, tørket oregano og paprikapulver i ca. 3 minutter. Stek kjøttet i to omganger. Steker du alt kjøttet på en gang vil kjøttbitene ligge for tett i pannen og bli kokt (og seigt) i stedet for stekt.

  6. Ha de stekte grønnsakene over i en kryte sammen med 1 ss smør. Tilsett 1 glass tomatpassata og 1 dl av pastavannet. La det hele koke sammen i 2 minutter før du kjører det sammen med en stavmikser til en pastasaus. Smak til med salt og pepper.

  7. Vend først kjøttet og så pastaen inn i sausen og server. Alternativt kan du servere alt hver for seg.


Middagstips

Har du en bit parmesan i kjøleskapet? Riv over ved servering.

Tid: ca. 30 min


1 pk strimlet svinekjøtt
1 glass tomatpassata
1 paprika, grove biter
1 løk, grove biter
2 gulrøtter, tynne skivet
1 fedd hvitløk*, grovhakket
1 ss tørket oregano*
1⁄2 ss paprikapulver**

400 g pasta

olje til steking*
smør*
salt og pepper*


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes


For glutenfri oppskrift, bruk glutenfri pasta.