Kok opp en kjele rikelig med godt saltet vann til pastaen. 

Rens løk, paprika og del i tynne strimler. Kutt tomat i små
biter, finhakk hvitløk og chili. 

Varm en panne på litt over middels varme med litt olje. Kutt av hjørnet på posen med salsiccia, klem ut små ”kjøttboller” direkte i pannen og stek til bollene har fått en fin farge. 

Skru ned varmen litt og tilsett grønnsakene (utenom tomat). La det surre i pannen til grønnsakene er blanke. 

Tilsett tomat, en klunk olivenolje og la det koke litt inn mens du koker pasta etter anvisning på pakken. Jo lenger grønn-
sakene for surre, jo bedre blir sausen. 

Smak til sausen med salt, pepper og sitronsaft. 

Sil av vannet på pastaen og server sammen med sausen. 

Tid: 20 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


400 g pasta

1 beger tørket steinsopp
2 dl kokende, saltet vann

200 g aromasopp, skivet
1 pk pancetta, delt i biter
1 løk, hakket
1–2 fedd hvitløk, finhakket
½ beger Rørosrømme
½ bunt persille, hakket

salt & pepperK


K = fra kjøkkenskapet