Kok opp en stor kjele saltet vann til pastaen. 

Knus eller hakk den tørkede steinsoppen med en kniv og legg i en skål. Hell over 2 dl kokende vann fra pastakjelen og la soppen ligge i bløt mens du går videre;

Varm en panne med litt olje på litt over middels varme. Stek aromasopp til den er gyllen. Kutt chorizo i biter og vend inn med soppen. 

Tilsett løk, hvitløk og la det steke til løken er blank. 

Tilsett steinsoppen sammen med bløtgjøringsvannet. Kok opp, tilsett Rørosrømme og la det putre mens du koker pasta etter anvisning på pakken. 

Smak til sausen med salt, pepper og masse hakket persille.

Sil av vannet på pastaen og server med sausen. 

Tid: 20 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


400 g pasta (velg glutenfri pasta for glutenfri rett)

1 beger tørket steinsopp
2 dl kokende, saltet vann

200 g aromasopp, skivet
1 pk chorizo, delt i biter
1 løk, hakket
1–2 fedd hvitløk, finhakket
½ beger Rørosrømme
½ bunt persille, hakket

salt & pepperK


K = fra kjøkkenskapet