1. Kok opp 1 dl vann som du bløtlegger steinsoppen i. La den ligge i 10 minutter. Løft ut soppen og spar vannet/ kraften.

  2. Kok opp en stor kjele med saltet vann til pastaen.

  3. Finkutt steinsoppen og bland med aromasopp og kantarellene.

  4. Varm en stekepanne med en blanding av olje og smør. Tilsett sopp, løk og stek til soppen er gyllen.

  5. Tilsett steinsoppkraften, aspargesbønner og la det småkoke på la varme til bønnene er møre.

  6. Tilsett rømmen og rør rundt. La sausen stå og godgjøre seg på lav varme mens du koker pasta etter anvisning på pakken.

  7. Sil av vannet på pastaen og bland med soppsausen. Smak til med salt & pepper og riv over parmesan.

Tid: 35 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk tørket steinsopp
1 dl varmt vann

1 pk kantarell, revet i biter
1 pk aromasopp, kuttet/skivet
1⁄2 løk, ternet
1 pk aspargesbønner
1 boks Rørosrømme

4-500 g pasta

1⁄2 bunt persille, grovhakket
1⁄2 ost, Grana Padano, revet
salt & pepper*


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes


 

For glutenfri oppskrift, bruk glutenfri pasta.