Kutt alle grønnsakene som beskrevet og sett på en stor gryte med saltet vann til pastaen. 

Varm en stekepanne med litt olje. Stek løk og aubergine til det begynner å få farge.

Tilsett hvitløk og cherrytomater. Rør rundt og tilsett sitronsaft. Skru ned varmen på platen til middels varme, tilsett 2 ss vann og la det putre under lokk i 5-10 minutter. Rør rundt et par ganger mens sausen koker og knus tomatene litt med skjeen. 

Mens sausen koker
Kok pasta etter anvisning på pakken. 

Når sausen og pastaen har kokt ferdig; tilsett rømme i sausen, rør rundt og vend inn pastaen.

Server pastaen med masse parmesan og hakket basilikum.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk pasta

2 sjalottløk, hakket
1 aubergine, ternet
2 fedd hvitløk, finhakket eller revet
1 pk cherrytomat
½ sitron, saften
1 beger rømme
1 bit parmesan
1 potte basilikum

olje til steking K
salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet 


 For glutenfri oppskrift, bruk glutenfri pasta