Kok opp en stor kjele med godt saltet vann til pastaen. 

Kutt den spekede svinekjaken i terninger eller skiver.  

Varm en vid kjele med litt olje og stek svinekjaken til den er gyllen. 

Tilsett løk og gulrot – stek til det er blankt. 

Tilsett hvitløk og la den steke i ca. 1 minutt innen du tilsetter chiliflak (kan sløyfes) og lar det frese noen sekunder. 

Tilsett tomatpassata i kjelen og la sausen småkoke mens du koker pasta etter anvisning på pakken. 

Smak til sausen med salt, pepper og juster deg frem med mer chili til du finner den styrken som passer deg – vi liker at den varmer godt på leppene. 

Sil av vannet på pastaen, bland med tomatsausen og server. Riv over masse ost og server med noen dråper god olivenolje og strimlede sukkererter.


Middagstips

Vent med å tilsette chili til etter du har tilsatt tomatpassata. Del sausen i to og lag en del med- og en del uten chili for de små.

 

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk guanciale 

2/3 løk, ternet
1 gulrot, ternet
2 fedd hvitløk, finhakket
½–3 ts chiliflakK (kan sløyfes)
1 glass tomatpassata
1 pk sukkererter, strimlet

4-500 g pasta

1 Grana Padano-ost

olivenoljeK
salt & pepperK


*fra kjøkkenskapet