Kok opp en kjele med godt saltet vann til pastaen. 

Rens løk, paprika og del i tynne strimler. Kutt tomat i små biter, finhakk hvitløk og chili. 

Varm en panne på litt over middels varme med litt olje. Kutt chorizo i skiver og stek til den begynner å bli sprø. Skru ned varmen og tilsett grønnsakene (utenom tomat). La det surre i pannen til grønnsakene er blanke. 

Tilsett tomat, en klunk olivenolje og la det koke litt inn mens du koker pasta etter anvisning på pakken. Jo lenger grønnsakene får surre, jo bedre blir sausen. 

Smak til sausen med salt, pepper og sitronsaft. 

Sil av vannet på pastaen og server sammen med sausen og revet Grana Padana-ost. 

Tid: 20–30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk chorizo
1 løk, ternet
1 grønn paprika, ternet
1 rød paprika, ternet
3 tomater, ternet
1/3 rød chili
1 fedd hvitløk 
½ sitron
½ bunt persille, hakket
½ grana padano-ost, revet

400 g pasta

olivenoljeK
salt & pepperK


K = fra kjøkkenskapet