Kok pasta etter anvisning på pakken i godt saltet vann. 

Legg ternet aubergine i en stor kjele sammen med litt olivenolje og salt. La det stå uten varme mens du kutter resten av grønnsakene. 

Caponata
Skru på varmen og la auberginen steke i noen minutter til det begynner å få farge. 

Tilsett rødløk, squash, stangselleri og stek videre i 2 minutter.  

Tilsett hvitløk, kapers, oliven og cherrytomat, vend rundt og sett på et lokk. Skru ned varmen til middels og la det småkoke i 5 minutter.  

Tilsett tilslutt persille og smak til med pepper og eventuelt salt – husk at kapers også er salt i seg selv.  

Vend pastaen inn i caponatasausen og server med revet Grana padano-ost. 

Tid: 30-40 minutter


1 pk pasta

Caponata
1 aubergine, ternet
3 ss olivenolje*
1 rødløk, grovhakket
1 squash, ternet
2 stilker stangselleri, finskivet
2 fedd hvitløk, finhakket
½ glass kapers, silt
1 pk cherrytomat, delt i to
½ potte persille, grovhakket
1 glass oliven

Grana padano-ost, revet

salt & pepper*


*fra kjøkkenskapet.