Kok opp en kjele med godt saltet vann til pastaen.

Kutt gulrot i små terninger, finhakk løk og hvitløk. Varm en stekepanne med litt olje. Stek kjøttdeigen til den er godt brunet. Tilsett gulrot, løk, hvitløk, oregano og laurbær. La det surre til løken er blank. Tilsett tomatpassata, og la det småkoke i 15-20 minutter. Smak til med salt og pepper. Blir sausen for tykk kan du spe med litt vann.

Når sausen har putret i ca. 10 minutter, kok pasta etter anvisning på pakken.

Kutt tomat og sjalottløk i tynne skiver. Vask rucculasalat og bland alt sammen. Ha over litt balsamico, olivenolje, salt og pepper.

Dryss litt god olivenolje over sausen og server med pasta, tomatsalat og litt frisk basilikum.

Tips:
En klassisk bolognese inneholder gjerne rødvin. Har du en liten slant til overs, tilsett så mye du har hjerte til etter du har stekt kjøttdeigen, før du tilsetter tomatpassata, og la det koke nesten helt inn. Om du sitter igjen med resten av rødvin, ikke hell det ut i vasken! Frys det ned, så har du alltid matvin for hånd.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


500 g glutenfri pasta
salt*

200 g gulrot
1 løk
2 fedd hvitløk
2 ss stekeolje*
1 pk kjøttdeig
1 ss tørket oregano eller timian*
2 stk laurbærblad (kan sløyfes)*
2/3 glass tomatpassata
salt og pepper*

200 g tomater
50 g sjalottløk
1 pk ruccola
balsamico*
olivenolje*
salt og pepper*

1/3 potte basilikum

olivenolje*

*Fra kjøkkenskapet