1. Varm ovnen til 180°C.
     
  2. Kok opp en liten kjele med vann. Når det koker legger du eggene i vannet og koker i 8-9 minutter til de er hardkokt. Skyll eggene i kaldt vann når de er ferdig. (Er du på fjellet og i høyden, må eggene koke lenger.)
     
  3. Varm en stor kjele med litt olje. Stek stangselleri, løk og gulrot i ca. 7 minutter til løken er myk. Tilsett hvitløk og ingefær og stek i ca. 30 sekunder før du tilsetter vann og buljongterning. La det koke i ca. 15 minutter til gulroten er mør.
     
  4. Stek brødet i 5-10 minutter.
     
  5. Skvis i appelsinsaften og kjør suppen glatt med en stavmikser eller kjøkkenmaskin. Smak til salt og pepper. Spe med litt vann om suppen blir for tykk.
     
  6. Dryss over koriander og server med nystekt brød og hardkokte egg.

Middagstips

Har du tatt med deg matkassen opp på påskefjellet? Ha suppen på termos og ta med ut i skisporet!

Tid: 30 minutter


1⁄2 stilk stangselleri, tynne skiver
1 løk, ternet
650 g gulrøtter, tynne skiver
1-2 fedd hvitløk, finrevet
3 cm ingefær, finrevet
1 1⁄2 l vann
1 kyllingbuljongterning*
1 appelsin, saften

4 egg
1⁄2 potte koriander
1 hirsebrød
salt & pepper*
olje til steking*


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes