1. Varm ovnen til 225°C.
     
  2. Ha paprika, løk og tomat i en ildfast form med litt olje og tørket timian/ oregano. Bak i ovnen i 20-25 minutter til paprikaen er mør.
     
  3. Kok pasta etter anvisning på pakken.
     
  4. Varm en stekepanne med olje på litt over middels varme. Stek svinekjøttet til det er fint og gyllent. La kjøttet ligge i fred i pannen til det er på tide å snu - begynner du å røre og styre for mye, kokes det i stedet for å steke, og kjøttet blir seigt.
     
  5. Legg svinekjøttet til side på en tallerken. Stek squashen i samme panne til den er myk. Tilsett sukkerertene mot slutten av steketiden og gi de 1 minutt i pannen.
     
  6. Ha de ovnsbakte grønnsakene i en kjøkkenmaskin, eller bruk en stavmik- ser, og kjør til en glatt saus. Smak til med salt, pepper og en klype sukker. Spe med olivenolje til ønsket konsistens.
     
  7. Sil av vannet på pastaen og server med paprikasaus, lynstekt svinekjøtt og grønnsaker.

Middagstips

Liker barna litt mer krutt i maten? Tilsett en halv chili og et par fedd hvitløk i formen med grønnsakene. Liker barna det litt mildere? Smak til sausen med yoghurt naturell eller rømme.

Tid: 20-30 minutter


1 pk tagliatelle
1 pk strimlet svinekjøtt
1 paprika, finstrimlet
2 tomater, båter
1⁄4 løk, finstrimlet
2 ts tørket timian/oregano*
1 pose sukkererter
1⁄2 squash, i halvmåner
salt & pepper*
olje til steking*


*fra kjøkkenskapet
** kan sløyfes