1. Varm ovnen til 200°C.

  2. Varm en stor gryte med litt olje. Stek paprika og løk til det har fått farge og er mykt.

  3. Tilsett gulrot, hvitløk og chili - stek videre i 5 minutter.

  4. Tilsett timian (spar 1 ts til salaten), tomat og vann - La suppen koke i 20 minutter før du kjører den glatt med en stavmikser eller kjøkkenmaskin. Smak til med salt og pepper.

  5. Stek brødet i ovnen i 7-10 minutter.

  6. Vend sammen ingrediensene til salaten med 2 ss god olivenolje. Smak til med salt og pepper.

  7. Server paprikasuppen med salat og nystekt hirsebrød.

Middagstips

Balsamico smaker kjempegodt sammen med paprika! Når paprika og løk er stekt, tilsett 3 ss balsamico og reduser til halvparten innen du tilsetter gulrøttene.

Tid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


3 paprika, ternet
2 løk, tynne strimler
2 gulrøtter, revet
3 fedd hvitløk, revet/knust
1 chili, tynne skiver
1⁄2 potte timian
3 tomater, ternet
1 liter vann

1 hirsebrød

bønnesalat
2 bokser kidneybønner
1 ts timian, finhakket
1⁄2 salat, vasket og revet
1⁄2 agurk, skivet
1⁄2 rødløk, tynne strimer
1⁄2 fennikel, tynne skiver

olje til steking*
olivenolje*
salt & pepper*


*fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes