1. Varm ovnen til 225°C.
     
  2. Ha 1 del linser i 2 deler vann og kok opp. La linsene småkoke i ca. 15 minutter. Pass på at vannet ikke fosskok- er, eller at linsene koker for lenge, da blir de fort grøtete.
     
  3. Kle et bakebrett med bakepapir og spre selleriterninger godt fra hverandre. Ha over litt olje og bak i ovnen i ca. 20 minutter til sellerien er mør.
     
  4. Ha paprika, tomat, løk, chili og hvitløk i en ildfast form. Vend inn litt olje og bak i ovnen i ca. 20 minutter.
     
  5. Kok pasta etter anvisning på pakken.
     
  6. Når grønnsaksblandingen er ferdig: Kjør til en glatt saus med en stavmikser eller kjøkkenmaskin. Spe med litt olivenolje til en kremet konsistens og smak til med salt og pepper.
     
  7. Når linser er ferdigkokt og sellerien bakt: Vend sammen med skjørosten og finhakket persille. Smak til med salt og pepper.
     
  8. Sil av vannet på pastaen og server med paprikasaus og bakt sellerisalat.

Tips

Prøv skjørost på frokostblandingen, for et lite protein boost på morgenen. Vi elsker Røros sin tjukkmjølk med vår Müsli fra Kolonihagen bakeri og litt syltetøy eller friske bær.

Tid: 30-40 minutter
Antall personer: 4


1 pk pasta

2 paprika, strimlet
2 tomater, delt i to
1⁄2 løk, strimlet
1 chili, grovhakket
2 fedd hvitløk, grovhakket
2 dl røde linser, kokt

1 sellerirot, ternet
1⁄2 beger skjørost
1/3 potte persille, finhakket
olivenolje* salt & pepper*


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes