Varm ovnen til 230°C.

Del potetene i to på langs og kok i saltet vann i 10 minutter. Sil av vannet og legg potetene i en ildfast form med smør, salt og pepper. Bak i ovnen til potetene er møre, ca. 20 minutter. 

Kok opp ingrediensene til sukkerlaken slik at sukkeret løses opp. Hell laken over finstrimlet rødløk og la det sylte til resten av maten er klar. 

Kok opp en kjele med vann, tilsett ertene  og la det koke til ertene er gjennomvarme, et par minutter. Sil av vannet, tilsett rømme og mos til en puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Spe eventuelt med litt melk om du synes den er for tykk.

Varm en panne med en blanding av smør og olje. Steketiden vil variere etter tykkelse på fisken, men stek på hver side til den har fått en fin gyllen farge. Stikk en skarp kniv i midten av fisken et par sekunder. Er knivtuppen varm når du tar den ut igjen, er fisken ferdig.  

Server fisken med ovnsbakte poteter, ertepuré og syltet rødløk (uten laken).

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pose potet
2 ss smørK

Sukkerlake
1 ss eddikK
2 ss sukkerK
3 ss vann
1 klype salt

1 rødløk, finstrimlet

1 pose erter
½ beger Rørosrømme

1 pk sei
3 ss hvetemelK

smør & olje til stekingK
salt & pepperK


K = Fra kjøkkenskapet 


For glutenfri oppskrift, bruk glutenfritt mel.