Legg gelatinplatene i kaldt vann og la de ligge til de er bløte (ca. 3 min).

Snitt vaniljestangen i to på langsiden. Skrap ut frøene med tuppen av en kniv.

Ha 1 dl fløte, 1 dl melk, sukker, vaniljekorn og vaniljestang i en kjele og gi det et kjapt oppkok. Skru av varmen, klem ut vannet av den bløtlagte geltantinen og tilsett. Rør rundt til gelatinen er helt oppløst. Tilsett resten av fløten og melken. Fisk ut vaniljestangen og hell røren i små porsjonsformer- eller glass.

La panna cottaen stå i kjøleskapet i ca. 2 timer, eller til den har satt seg.

Mens panna cottaen står på kjøl

Varm multene i en liten kjele og rør i litt sukker til det er oppløst. Hvor mye sukker du bruker bestemmer du selv etter hvor søtt du liker det - Vi liker de best med bare bittelitt sukker, slik at bærene virkelig får skinne.

Server desserten toppet med en ss rørte multer til hver panna cotta.


Tips

Har du det travelt kan du avkjøle panna cottaen ca. 30 minutter på frys og deretter 30 minutter i kjøleskapet.

Multer får du tak i frosne i matbutikken, eller når det er sesong kan du plukke de selv.

Tid: 1-2 timer
Vanskelighetsgrad: Lett
Antall porsjoner: 4


3 dl fløte
2 dl melk
100 g sukker
1/2 vanilliestang
2,5 plater gelatin

100 - 200 g (Eller sesongens bær)
sukker etter smak