Sett ovnen på 220°C.

Del potetene i to på langs og kok i saltet vann i 10 minutter. Sil av vannet og legg potetene i en ildfast form med smør, salt og pepper. Bak i ovnen til potetene er møre, ca. 20 minutter.

Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper. 

Del fisken i porsjonsstykker og dryss over salt og pepper. Vend fisken først i mel, deretter i egg og til slutt i brødkrumme. Legg stykkene på et fat slik at det er klart til steking. Se nærmere hvordan vi har gjort det på bildene. 

Kutt agurk og gulrot i staver til servering. 

Varm en panne med en blanding av smør og olje. Steketiden vil variere etter tykkelse på fisken, men stek på hver side til den har fått en fin gyllen farge. Stikk en skarp kniv i midten av fisken et par sekunder. Er knivtuppen varm når du tar den ut igjen, er fisken ferdig.  

Server fisken med grønnsakstaver, rømmedressing og bakte poteter.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk sei
2 ss hvetemel K
2 egg, pisket
1 pk brødkrumme 

600 g potet, delt i to

400 g gulrot, staver
½ agurk, staver

Dressing
1 beger Rørosrømme
1 ss grov sennep K
2 ss syltagurk, finhakket* (kan sløyfes)

smør K
olivenolje K
salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet 


 For glutenfri oppskrift, dropp egg og brødkrumme og heller vend i glutenfritt mel - da får du også en fin stekeskorpe.