Forvarm ovnen til 180 grader.

Blomkål- og potetlokk:
Skrell potet, kutt i terninger og kok til det er mørt, ca. 20 minutter.

Riv 1/5 av blomkålen på et rivjern og legg til side. Kutt resten i grove biter tilsett i kokevannet til poteten.

Når grønnsakene er møre, sil av vannet og mos til en stappe. Tilsett smør og smak til med salt.

Kalkunfyll:
Kutt gulrot og squash i skiver, kutt løk i tynne strimler.

Fres gulrot og løk i en panne med litt olje til den har fått litt farge. Tilsett kalkunkjøttdeigen og stek til den er lett gylden. Tilsett squash og glasset med tomat, og la det koke i ca. 10 minutter.

Bland 1 ss maizena med 2 dl vann. Tilsett i pannen og la det koke videre i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Anretning:
I en ildfast form – tilsett først kalkunfyllet og legg over blomkål- og potetmosen som et lokk. Dryss over revet blomkål.

Stek i ovnen i ca. 20 minutter til den revede blomkålen er fin og gyllen.

Salat:
Vend salaten i litt olivenolje, sitronsaft og server sammen med paien.

Tid: 40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


500 g potet
1 blomkål
2 ss smør
salt*

1 løk
3 stk gulrot
1 squash
1 pk kalkun kjøttdeig
1 glass tomat
2 dl vann
1 ss Maizena*
2 ss stekeolje*
salt og pepper*

½ pk salat
¼ sitron
ekstra jomfru olivenolje*

*Fra kjøkkenskapet

Denne oppskriften er glutenfri. For melkefri oppskrift erstatt smør med valgfri plantemelk.