Varm ovnen til 220 °C.

Bakte grønnsaker
Skrubb jordskokkene og del i grove biter, skrell betene og kutt i biter.

Legg grønnsakene i en ildfast form og ha på godt med smør og krydre med salt og pepper.

Bak i ovnen til grønnsakene  er myke men fortsatt har litt tygg i seg – og smøret har gitt grønnsakene en nøttebrun farge. 

Ertepuré
Sett på en kjele med vann. Når vannet koker, tilsett ertene og la de bli gjennomvarme. Sil av vannet, tilsett 3 ss rømme og kjør med en stavmikser til puré. Smak til med salt og pepper. 

Fennikelsalat
Høvle fennikelen så tynt du klarer – med en mandolin eller skarp kniv.  Vend inn olivenolje, persille, sitronsaft, salt og pepper.

Bryt fetaosten i biter og fordel over grønnsaksformen. Server med ertepuré, hakket persille og fennikelsalat. 

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


Bakte grønnsaker
1 pk jordskokker, vasket, grove biter
1 pk gulbeter, skrelt, i grove biter
4 ss smør K
1 fetaost

Ertepuré
1 pk erter
½ beger Rørosrømme

Fennikelsalat
1 fennikel, tynn skivet
1 ss olivenolje K
½ bunt persille, hakket
½ sitron, saften

salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet