Sett ovnen på 200°C.

Vend potet, gresskar, tomat og løk med olje, salt og pepper på et bakebrett. Bak i ovnen i ca. 30 minutter til gresskaret er mykt.

Varm en panne med litt olje. Stek kålen til den er falt sammen og er nesten myk. Fjern kålen fra varmen og vend inn fennikel, til en lun salat.

Ta grønnsakene ut av ovnen når de er ferdige og vend inn de hvite bønnene. Smak til med grov sennep og sitronsaft.

Server bakte grønnsaker med lun kålsalat, en god skje rømme og et godt dryss persille.

Middagstips

  • Reduser steketiden i ovnen ved å spre grønnsakene godt på brettet.
  • Stek kålen i flere omganger for en god stekt smak. Har du dårlig tid, stek alt på en gang i en stor gryte.

Tid: 40 min


400 g potet, i tynne båter
3⁄4 gresskar, med skall, i terninger
250 g tomat, i båter
1 løk, i båter
2 bokser smørbønner, silt
2 ss grov sennep*
sitron*

1⁄2 rødkål, finkuttet
1 stk fennikel, finkuttet
1⁄2 potte persille, finhakket
1⁄2 boks rømme
olje til steking*
salt og pepper*