Sett ovnen på 180°C.

Kok poteter i lettsaltet vann i 20-30 minutter. Koketiden vil variere noe ut fra størrelse.

Kok eggene i 10 minutter til de er hardkokte. Legg eggene i kaldt vann og la de avkjøle seg.

Legg fisken på en stekebrett og krydre med salt og pepper. Bak i ovnen i ca. 15 minutter til den flaker seg eller har en kjernetemperatur på 52°C. Er det ulik tykkelse på fisken, vent noen minutter før de tynneste stykkene går i ovnen.

kok opp en kjele med saltet vann. Kok bønnene til de er møre men fortsatt har litt tyggemotstand.

Smelt smøret. Skrell eggene og del med en eggedeler, først på langs og så på tvers, til terninger. Tilsett egget i det smeltede smøret.

Server bakt torsk med kokte poteter, eggesmør, aspargesbønner og så tynne skiver reddik du klarer å kutte.

Middagstips
Vår beste venn på kjøkkenet er mandolinjernet. I denne oppskriften bruker vi den til å høvle syltynne reddikskiver. Pass på fingrene!

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk torsk, delt i porsjonsstykker
700 g poteter, skrelt/skrubbet
200 aspargesbønner
1⁄2 bunt reddik, i tynne skiver
2 egg
200 g smør*
salt og pepper*

 

 

*Fra kjøkkenskapet