Varm ovnen til 230°C.

Kok opp en stor kjele med godt saltet vann og kok ternet potet i 5 minutter.

Sil av vannet på potetene og vend i litt smør eller olje i en ildfast form. Bak i ovnen i ca. 15 minutter til de er gylne.  

Varm en panne med litt olje. Snitt pølsene med en skarp kniv på en ene siden og stek i pannen til de er gjennomstekt og fått fin farge. 

Vend sammen agurk, paprika og Rørosrømme. Smak til med salt og pepper. 

Server pølsene med cherrytomater og ovnsbakte poteter toppet med rømmesalat. 

Tid: 25  minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk ostepølser

700 g potet, skrelt og ternet

½ Rørosrømme
1 paprika, ternet
½ agurk, ternet

1 pk cherrytomat, delt i to 

salt & pepper K
smør eller olje K


K = fra kjøkkenskapet