Kok potetterninger, uten salt i vannet, til det er mørt.

Bland tomat og sjalottløk, tilsett olivenolje og smak til med salt og pepper.  

Sil av vannet på potetene og la de dampe av seg litt i kjelen på platen. Tilsett melk, rømme og mos til en puré. Liker du en løsere puré, tilsett mer melk. Smak til med salt og pepper.

Stek pølsene i en stekepanne med litt nøytralolje til de er gylne og gjennomvarme.

Mens pølsene steker:
Kok opp godt saltet vann til aspargesbønnene, når vannet koker tilsett aspargesbønnene og kok i ca. 1 minutter, tilsett erter og kok videre i ca. 1 minutt.  

Sil av og server med pølse, potetpure og tomat salsa.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


800 g potet, små terninger
½ beger Rørosrømme
ca. 1 dl melkK

2 tomater, finternet
1 sjalottløk, finhakket

600 g ostepølse

200 g aspargesbønner
1/3 pk erter

salt & pepperK


K = Fra kjøkkenskapet