Trodde du ostekaken tilhørte 90-tallet? Tenk deg om igjen, for den vil aldri gå av moten. For ikke å nevne utrolig lettvint å lage. Bedre blir det ikke.

Vi har gitt ostekaken en nordisk vri og laget den på Nýr. En helt naturlig økologisk syrnet ost fra Grøndalen Gård, som vi bruker flittig i våre restauranter. Med lav fettprosent og høyt proteininnhold er denne osten et spennende og sunt alternativ. Prøv for eksempel å erstatte rømme eller fløte med litt Nýr neste gang du lager mat.

Orker du ikke lage ostekaken selv? Da er det bare å svippe innom oss på Grünerløkka. Der finner du ostekaken på vår dessertmeny!

Slik gjør du:

1. Lag digestive kjeks (eller juks og kjøp en pakke i butikken)

Forvarm ovnen til 160°C og kle en langpanne med bakepapir. Elt alt sammen og fordel deigen utover langpannen. Kjeksen skal knuses etterpå, så det behøver ikke være pent, men i biter som er enkle å snu. Stek midt i ovnen i ca. 3 x 8 minutter. Ved hvert intervall snur du på kjeksen. Fullfør intervallene til du har gylne og fine kjeks. La kjeksen avkjøle seg.  

2. Lag ostekakebunnen:

Kle en form som er ca. 20x28 cm med bakepapir. Kjør kjeks, sukker og smør i en kjøkkenmaskin. Fordel deigen i formen.

3. Lag Nýr-fyll:

Finn frem to forskjellige kjøkkenboller. I den første blander du Nýr, sukker og vanilje. I den andre visper du fløten til krem. Pass på at du ikke visper kremen for stiv – stans når du har en lett og luftig krem.

Bløtlegg gelatinplatene (etter anvisning på pakning). Varm opp sitronsaft og revet skall i en liten kjele. Tilsett gelatinen og visp til alle klumper er borte.

Bland sammen sitron- med Nýr blandingen. Vend kremen forsiktig inn.

Hell Nýr-fyllet i kakeformen og sett kaken på kjøl. I løpet av fire timer er ostekaken klar til servering!

Tips:
I vår restaurant serverer vi vår ostekake med saltet karamellfudge, hjemmelaget iskrem og eplekompott – men for å gjøre det enklere vil den også smake himmelsk med det som er tilgjengelig av sesongens bær!

Vanskelighetsgrad: Enkel
Porsjon: ca. 20x28 cm kakeform


Kolonihagens ”digestive” kjeks:

60 g sukker
60 g havregryn/speltflak
60 g smør
60 g hvetemel

Kakebunn:

1 porsjon Kolonihagens ”digestive”
50 g sukker
75 g smeltet smør

Nýr-fyll:

500 gr Nýr
80 g sukker
1 ts vanillje

1 dl fløte

4 plater gelatin
saft og revet skall fra 1 sitron