1. Kok potet i godt saltet vann til de er møre. Koketiden varierer etter størrelse på poteten, men ca. 25 minutter. Bruk en knivspiss til å sjekke, når poteten sklir lett av knivbladet er de klare. Husk også at potet kun skal småkoke, ved fosskoking risikerer de å gå i oppløsning.

  2. Hell kjøttkakene med sausen i en gryte. Varm på svak varme til kjøttkakene er gjennomvarme. Virker sausen litt tykk kan du spe med litt vann.

  3. Skjær ut den harde stilken på kålen og del i båter. Kok kålen i godt saltet vann i ca. 5-7 minutter, til den er mør.

  4. Server kjøttkaker i brun saus med kål, poteter og rørte tyttebær.

Middagstips

Gjør som bestemor ville gjort, lag kålstuing!

1 bit kål, delt i biter
2 ss smør*
2 ss hvetemel*
4 dl melk*
malt muskat/revet muskat**
salt og pepper*

Kok kålbiter i lettsaltet vann til den er mør. Sil av vannet og la kålen renne godt av seg i et dørslag. Mens kålen koker: Smelt smør og rør inn mel. Spe med litt og litt melk mens du visper til en jevn hvit saus. Smak til sausen med salt, pepper og muskat. La sausen få et oppkok, tilsett den kokte kålen og la sausen putre i 3 minutter. Voilà!

Tid: 20 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk kjøttkaker i brun saus
700 gram potet
1 bit kål
1 boks rørte tyttebær


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes