Middagstips

Her finner du middagstips - og andre tips og triks som er gøy, praktisk og smakfullt og ta med seg på kjøkkenet.

 1. Fersk vårrull med hoisinribbe og mango
  Fersk vårrull med hoisinribbe og mango

  Har du testet hoisinribben vår og sitter igjen med rester? Da er det bare en ting å gjøre med det  – lag vårruller!  Disse lager vi med rispapir, som også er kjent som sommerruller eller vietnamesiske vårruller. 

 2. Mandelpotetblini med løyrom og rømme
  Mandelpotetblini med løyrom og rømme

  Her kommer vår nordiske variant på blini med kaviar. Perfekt å servere til velkomstdrinken.  

 3. Hoisinribbe med chilikål og kokos
  Hoisinribbe med chilikål og kokos

  Her kommer vår ”ikke helt tradisjonelle” ribbemåltid–men forandring fryder eller…? Dette er perfekt å servere i førjulstiden–eller hvorfor ikke i romjulen, når man kanskje er litt ”lei” julematen. Passer godt sammen med ris og dampede grønnsaker.

 4. Grov harissavaffel med kålsalat og braisert svinenakke
  Grov harissavaffel med kålsalat og braisert svinenakke

  En vaffel behøver ikke alltid smake det samme, og den behøver hvertfall ikke alltid å være søt – Så her kommer et middagstips, utenom det vanlige, fra våre dedikerte matkassekokker Sverre & Andreas. En salt og kryddersterk variant som de begge er veldig glade i – skikkelig kosemat! Dette tar litt tid, men blir så utrolig godt og er morsomt å by på når du har venner på besøk.

 5. Tips | dyrk din egen hvitløk
  Tips | dyrk din egen hvitløk

  På høsten, før frosten setter inn, er det perfekt til planting av hvitløk. Det er superenkelt, og om du gjør det på høsten vil du få ti ganger så mye hvitløk tilbake, per fedd du setter neste år.

 6. Tips | Grønnkål
  Tips | Grønnkål

  Grønnkål har blitt en skikkelig snakkis - men ikke uten grunn! Grønnkål er nemlig en skikkelig næringsbombe. Her gir vi deg litt tips til hvordan spise grønnkålen rå, og hvordan lage vår grønnkålpesto med eple.

 7. Grilltips | Grillet squashspagetti med grillet sitron
  Grilltips | Grillet squashspagetti med grillet sitron

  Alt kan grilles, eller det meste hvertfall – og her viser vi deg hvordan du kan bruke grillet squash. Vi har smakt til salaten med litt grillet sitron og bladpersille, men føl deg fri til å bruke de urtene eller smakene du liker og har for hånd. Dette blir et utrolig smakfullt tilbehør til enhver grillmiddag, med enkle, rene råvarer!

 8. Grilltips | Grillet Baba Ganoush
  Grilltips | Grillet Baba Ganoush

  Veldig mange kjenner til hummus - men har kanskje ikke hørt om søsteren Baba Ganoush? Det er nemlig ca. det samme, bare laget med aubergine i stedet for kikerter – og derfor kaller mange det for aubergine-hummus. Retten har sine røtter fra midtøsten og kan serveres både som forrett sammen med godt brød eller som tilbehør til en god middag. Nå som det er sommer elsker vi å servere det som et tilbehør til grillmaten – og har da også gjort vår vri på retten og slenger auberginen rett på grillen, enkelt og greit.

 9. Grilltips | Grillet hjertesalat- & sitron
  Grilltips | Grillet hjertesalat- & sitron

  Har du ikke prøvd å grille hjertesalat før? Da tror vi det fort kan bli en ny favoritt! Sjekk ut tipset her.

 10. Meksikansk grillet mais- & quinoasalat
  Meksikansk grillet mais- & quinoasalat

  Dette er noe av det beste du kan servere med tacoen din, og lager du dette til familie og venner kan vi garantere deg jubel!

 11. Meksikansk rødkålslaw med honning- & limevinaigrette
  Meksikansk rødkålslaw med honning- & limevinaigrette

  En frisk og god salat som smaker like godt til fredagstacoen som sommerens grillmat!

 12. Middagstips | 3 salsaer til taco
  Middagstips | 3 salsaer til taco

  Den tomatsalsaen vi kjøper på glass i butikken til taco er en innkokt salsa, mens her gir vi deg oppskrifter på 3 rå og friske salsaer. Pico de Gallo, på spansk, er en meksikansk salat som brukes som tilbehør til en rekke tradisjonelle matretter. Vi elsker salsaen både til taco og som en salat til grillmaten. Det finnes utallige varianter av pico de gallo med forskjellige frukter, med avocado og agurk. Så har du rester av diverse grønnsaker eller frukt i kjøleskapet er det bare å la fantasien slå seg løs. Her er våre tre varianter:

 13. Middagstips | 3 dipper til taco
  Middagstips | 3 dipper til taco

  Her har vi funnet frem den klassiske guachamolen og utfordret den grønne dippen med litt paprika for en spennende variant! I mexico bruker man også mye bønner og vi kunne derfor ikke unnlate en klassisk sort bønnedip. Håper det smaker!

 14. Syltet rødløk
  Syltet rødløk

  Dette er så lettvint at du skylder deg selv å alltid ha litt syltet rødløk for hånd – til tacoen, salaten eller på brødskiva. Syltingen gjør rødløken mild, søt og syrlig samtidig. Syltet rødløk er godt på ca. alt! 

 15. Middagstips | Kålstuing
  Middagstips | Kålstuing

  Du husker kanskje fra barndommen at bestemor alltid lagde kålstuing til kjøttkakene. Her er et tips med oppskrift på hvordan du enkelt kan gjøre det samme.

 16. Sjokoladetrøfler med kokosmelk
  Sjokoladetrøfler med kokosmelk

  Vi har gjort en liten tvist på de tradisjonelle sjokoladetrøflene, slik at man kan spise litt ekstra med god samvittighet. Sjokoladetrøflene har naturlig lite sukker i seg, de er melkefrie med et preg av kokos. Det er godt. Det er sunt. Og det er veldig enkelt.

 17. Middagstips | Sylteagurk
  Middagstips | Sylteagurk

  Vi har alltid et glass med sylteagurk i kjøleskapet. Det er utrolig godt som tilbehør til middagen, eller på brødskiven. Prøv vår oppskrift på lynsyltet agurk og server til frokosten eller neste gang du lager burger, en god salat, eller lignende til middag.

 18. Middagstips | Soyasmør
  Middagstips | Soyasmør

  Soyasmør er den perfekte sausen til fisk med kun 3 enkle ingredienser. Har man ikke laget det før, kan det virke litt kinkig, men følg stegene her så vil du fort oppdage hvor enkelt det faktisk er!

 19. Panna cotta med rørte multer
  Panna cotta med rørte multer

  Pannacotta, direkte oversatt «koktfløte», er en klassisk italiensk dessert. Vi har erstattet deler av fløten med melk for å gjøre desserten litt friskere.Vi har også gjort vår egne norske vri på desserten og serverer den med rørte multer.

 20. Søtpotetbrownies
  Søtpotetbrownies

  ar du lyst på noe skikkelig søtt og godt, uten alt sukkeret? Prøv våre søtpotetbrownies!

 21. Gravlakssaus
  Gravlakssaus

  Gravlaks hører hjemme hos julebrunsjen – og da følger jo også en god gravlakssaus med. Her er oppskriften!

 22. Langtidsstekt ribbe av Åsrunn
  Langtidsstekt ribbe av Åsrunn

  Lurer du på hvordan du steker den perfekte ribben til jul? Da har vi fått svaret fra vår gode venn, og kunstner, Åsrunn Hammerø.

 23. Rødbeter | Middagstips
  Rødbeter | Middagstips

  I vårt kalde klima her i Norge er vi evig takknemlige for våre rotgrønnsaker. Lagringsdyktige og kan vare gjennom hele den lange vinteren. Men med korte sesonger og en lang vinter kan det fort hope seg opp. Hva gjør du dersom du har et par kg rødbeter i kjøleskapet? Det skal vi vise deg her!

 24. Middagstips | Grillet flaskegresskar
  Middagstips | Grillet flaskegresskar

  Er du mer glad i å spise gresskar enn å pynte gresskar? Vi og! Og da er vår favoritt flaskegresskaret. Et gresskar vi først har sett her i Norge de par siste årene, men som fort har blitt populært med sitt søte og saftige kjøtt.

 25. Middagstips | Blåbærvinaigrette
  Middagstips | Blåbærvinaigrette

  Her er en simpel oppskrift som virkelig kan piffe opp ”den kanskje litt kjedelige salaten”. Betydelig.

 26. Solbærsangria
  Solbærsangria

  En sommerdrink for store og små. Denne sangriaen er nemlig alkoholfri. For en voksen versjon - erstatt vann med hvitvin eller Prosecco.

 27. Egg og asparges
  Egg og asparges

  Endelig har vårens asparges ankommet! Imponer gjester og familie med denne retten - for det er så mye mer enn bare egg og asparges.

 28. Ostekake på Nýr
  Ostekake på Nýr

  Ostekake går aldri av moten. Sikre deg en kortreist en… lag den selv!

 29. Tartar på flatbiff
  Tartar på flatbiff

  Denne oppskriften har vi hentet fra vår restaurant på Grünerløkka og er en av våre favoritter!

 30. Middagstips | Ramsløk på tre måter
  Middagstips | Ramsløk på tre måter

  Dette er antagelig en av landets beste matskatter. Nordens hvitløk kan brukes til det meste og er utrolig næringsrik. Vi har tilberedt ramsløken på tre enkle vis.

 31. Majones | Oppskrift
  Majones | Oppskrift

  Lag din egen masjones eller remulade på 1-2-3.