Barnas oppskrifter

  1. Jordbæris med pasjonsfrukt
    Jordbæris med pasjonsfrukt

    Hvordan kan du enkelt trylle Kolonihagens iskrem til en dessert til selskapet?

  2. Sjokoladeis med smørkjeks og ristede nøtter
    Sjokoladeis med smørkjeks og ristede nøtter

    Hvordan kan du enkelt trylle Kolonihagens iskrem til en dessert til selskapet?

  3. Vaniljeis med popcorn og pasjonsfrukt-karamell
    Vaniljeis med popcorn og pasjonsfrukt-karamell

    Hvordan kan du enkelt trylle Kolonihagens iskrem til en dessert til selskapet?

  4. Pistasjis med havre og speltkjeks
    Pistasjis med havre og speltkjeks

    Hvordan kan du enkelt trylle Kolonihagens iskrem til en dessert til selskapet?

  5. Hvit pizza med cherrytomat, ruccola og kalamataoliven
    Hvit pizza med cherrytomat, ruccola og kalamataoliven

    Hvit pizza, eller pizza bianca, er når vi bytter ut den klassiske tomatsausen med en rømmebasert saus. Det gir pizzaen en herlig friskhet, perfekt for våren og sommeren! Her er vår vegetaroppskrift på hvit pizza.

  6. Fiskekaker med søtpotetpuré og soyastekt blomkål
    Fiskekaker med søtpotetpuré og soyastekt blomkål

    Med en smakfull vri på tilberedningen av blomkålen har dette fort blitt en av våre favorittretter, som hele familien elsker – håper det smaker!

  7. Hvit pizza med salami, tomat, løk og basilikum
    Hvit pizza med salami, tomat, løk og basilikum

    Hvit pizza, eller pizza bianca, er når vi bytter ut den klassiske tomatsausen med en rømmebasert saus. Vi elsker denne vrien – og gir pizzaen en herlig friskhet, perfekt for våren og sommeren!

  8. Stekt kyllingbryst med chorizo og byggperlesalat
    Stekt kyllingbryst med chorizo og byggperlesalat

    En fyldig og smakfull salat med kyllingbryst, chorizo og byggperler. Byggperlene kan enkelt erstattes med quinoa eller lignende for glutenfri rett.

  9. Stekt kyllingbryst med bacon og pastasalat
    Stekt kyllingbryst med bacon og pastasalat

    Her kommer en sunn og smakfull salat, perfekt for vårfølelsen og perfekt for små ganer. Denne salaten kommer til å bli like populær hos de store som små.

  10. Fiskepakker med salsa, rømme og ris
    Fiskepakker med salsa, rømme og ris

    Sunt, enkelt og godt. Dette er den perfekte sommermiddagen – du bestemmer selv om du vil fyre opp grillen eller bruke ovnen på kjøkkenet. Og med noe så enkelt som litt tacosaus blir denne sommerklassikeren løftet til nye høyder og enda mer populær blant barna!

  11. Pasta med Guanciale og tomatsaus
    Pasta med Guanciale og tomatsaus

    Dette er en klassisk kombinasjon med tomat, pasta og Guanciale. Guanciale er speket svinekjake, som blir flittig brukt i det italienske kjøkken. Får du ikke tak i Guanciale kan du også bruke bacon eller pancetta.

  12. Ovnsbakt laks med potetpuré, gulrøtter og ramsløk
    Ovnsbakt laks med potetpuré, gulrøtter og ramsløk

    Endelig er det sesong for ramsløk! Sesongen er kort, og varer ikke stort lenger enn én måned. Ramsløken kalles gjerne for Nordens hvitløk med en smak som kan minne om nettopp hvitløk.

  13. Kremet svinegryte med ris og brokkoli
    Kremet svinegryte med ris og brokkoli

    Her kommer en lettvint rett med svinekjøtt og fløte fra Røros. Enkel å lage i en hektisk hverdag, og smakfull for de små ganene.

  14. Meksikansk- gryte med braisert oksekjake og ris
    Meksikansk- gryte med braisert oksekjake og ris

    Vi kokker vet at det mest smakfulle kjøttet ofte er det seigeste og krever lang koketid. Vi har kokt kjøttet for deg på lav temperatur i 24 timer slik at det bare er å legge siste hånd på verket på denne meksikanske gryteretten.

  15. Fiskepudding med gulrotpuré, potet & pepperrotrømme
    Fiskepudding med gulrotpuré, potet & pepperrotrømme

    Til denne retten har vi fått laget vår egen fiskepudding, med Kolonihagens resept. Det betyr mye fisk og ingen kunstige tilsetninger. Mild på smak, som passer godt for små ganer. 

  16. Pasta med soppsaus og chorizo
    Pasta med soppsaus og chorizo

    En perfekt pastarett til hverdagen med masse smak fra soppsaus, rømme og litt krutt fra chorizo. Vi får vår chorizo fra fantastiske ASK gård.

  17. Lammepølser med kålrotstappe, brokkoli og syltet rødløk
    Lammepølser med kålrotstappe, brokkoli og syltet rødløk

    Sesongen byr på en barnevennlig rett med lammepølser og kålrotstappe. Perfekt til åpning av grillsesongen eller inne på kjøkkenet.

  18. Hvit pizza med bacon, løk og tomat
    Hvit pizza med bacon, løk og tomat

    Hvit pizza – eller ”pizza bianca” er enkelt og greit pizza med hvit saus i stedet for den mer tradisjonelle tomatsausen. Her har vi en av våre favoritter med enkel rømmesaus. Deigen til pizzabunnen er håndtrillet og formet av vårt eget bakeri.

  19. Ostepølse med stekte poteter og rømmesalat
    Ostepølse med stekte poteter og rømmesalat

    Like perfekt til påskekosen som til en lettvint og god hverdagsrett. Til pølsene serverer vi verdens beste ovnsbakte poteter! Trikset er nemlig å koke potetene litt først.

  20. Burritos med svin ytrefilet fra Ask gård og salsa
    Burritos med svin ytrefilet fra Ask gård og salsa

    Burritos består av tortillalefser rullet sammen med grønnsaker og gjerne litt krydret kjøtt. Vi har laget en barnevennlig variant med fantastisk svinekjøtt fra ASK gård, hjemmelaget tacokrydder og salsa. Lett å forspise seg på – og en super rett å ta med.

  21. Grønn ertesuppe med svinekjaker
    Grønn ertesuppe med svinekjaker

    Kjaker er kanskje en av de beste kjøttstykkene vi har, men det er seigt stykke kjøtt og krever at de kokes lenge. Nettopp det har vi gjort for deg, og sammen med hjemmelaget kjøttkraft blir dette en av de beste suppene til hverdagen. Håper det smaker!

  22. Pasta med soppsaus og pancetta
    Pasta med soppsaus og pancetta

    En perfekt pastarett til hverdagen med masse smak fra soppsaus, rømme og fantastisk pancetta fra ASK gård.

  23. Laks med potetpuré, brokkoli, gulrot og soyasmør
    Laks med potetpuré, brokkoli, gulrot og soyasmør

    Soyasmør er den perfekte sausen til fisk med kun 3 enkle ingredienser. Har man ikke laget det før kan det virke litt kinkig, men du vil fort oppdage hvor enkelt det er – og ikke minst fantastisk smakfullt!

  24. Pannestekt skrei med grønnsaker, rømme og agurksalat
    Pannestekt skrei med grønnsaker, rømme og agurksalat

    Midt i skreisesongen klarte vi ikke å unngå denne hverdagsfavoritten. Lett å lage, lett å like!

  25. Bondeomelett med Passe fra ASK
    Bondeomelett med Passe fra ASK

    Kjært barn har mange navn verden rundt. Tortilla española, Kookoo eller Frittata – nei, i dag lager vi en bondeomelett! Godt er det, også på norsk.

  26. Tomat- & paprikasuppe med bacon, egg og byggperler
    Tomat- & paprikasuppe med bacon, egg og byggperler

    Tomatsuppe kjenner vi alle til – men her har vi gjort en smakfull vri på den gode klassikeren. Med egg, bacon og byggperler får denne suppen masse smak og metter godt.

  27. Braisert svinenakke med potetpuré
    Braisert svinenakke med potetpuré

    Vi kokker vet at det mest smakfulle kjøttet ofte krever lang koketid for at få best resultat. Vi har kokt kjøttet for deg på lav temperatur slik at det bare er å legge siste hånd på verket. Dette er en versjon av ”kjøtt i mørket”, eller ”sosekjøtt” med svinenakke.

  28. Ostepølse med sennepstuet potet, grønne erter og tomatsalsa
    Ostepølse med sennepstuet potet, grønne erter og tomatsalsa

    En hvit saus er det perfekte utgangspunktet til enhver middag, og blir like godt tatt i mot av de små som de store. En hvit saus kan også enkelt smakes til med litt krydder – eller som vi gjør her; litt sennep som passer perfekt til pølsene!

  29. Torsk i potet- & tomatgryte
    Torsk i potet- & tomatgryte

    Her kommer en varmende og deilig gryte med torsk, potet og tomat.

  30. Svinewok med kokos og ris
    Svinewok med kokos og ris

    Vi har laget den perfekte oppskriften på en aromatisk, smakfull kokossaus – som du lager selv på 1-2-3 og løfter måltidet til nye høyder. Bruk så mye chili barna tåler – eventuelt kan den sløyfes.

  31. Kjøttboller med ovnsbakte poteter, gulrot og brunsaus
    Kjøttboller med ovnsbakte poteter, gulrot og brunsaus

    Kjøttboller er alltid en slager – og for saftige og ekstra smakfulle kjøttboller vender vi inn revet Grana Padana ost. For å gjøre det enkelt i hverdagen steker vi også kjøttbollene i ovnen sammen med potetene.

  32. Fullkornsfusilli med bacon,  squash og tomatsaus
    Fullkornsfusilli med bacon, squash og tomatsaus

    Pastaretter trenger ikke være veldig avansert for å smake utrolig godt. Det viktige er at sausen fester seg på pastaen, slik at hver gaffel du spiser er full av smak.

  33. Fiskekaker med maispuré, stekt paprika og ris
    Fiskekaker med maispuré, stekt paprika og ris

    Her kommer kolonihagens egne fiskekaker – Tilberedt fra bunnen av med ferske, håndplukkede råvarer. Servert med søt, smakfull maispuré og stekte grønnsaker blir dette perfekt tilbehør.

  34. Hjortekarbonader med egg og rotgrønnsaker
    Hjortekarbonader med egg og rotgrønnsaker

    Her kommer barnas favoritt med masse deilige rotgrønnsaker og egg. Vi steker rotgrønnsakene ekstra hardt i ovnen for å få frem all den naturlige sødmen vi elsker.

  35. Fiskegrateng med potetlokk
    Fiskegrateng med potetlokk

    Dette er vår kjappe fiskegrateng – men deilig potetlokk. Litt annerledes enn den man er vant til fra frysedisken – men for å få til en god, hjemmelaget fiskegrateng har vi laget vår egne lille vri slik at den ikke trenger 1 time i ovnen.

  36. Pizza med  bacon, sopp og løk
    Pizza med bacon, sopp og løk

    Vårt bakeri håndlager pizzabunner på økologiske råvarer og halvsteker de for deg. For å gi en god syre og friskhet til pizzaen, bruker vi en rå tomatsaus. Dette er nemlig hemmeligheten bak en god pizza, for når vi bruker mye tid på å koke og styre med sausen forsvinner samtidig noe av friskheten i smaken. Som man sier - det enkleste er ofte det beste.

  37. Torsk med bakt tomat- & paprikasaus, brokkoli og ris
    Torsk med bakt tomat- & paprikasaus, brokkoli og ris

    Når du baker grønnsakene i ovnen, får du frem en ekstra god smak og sødme. Av dette lager vi en næringsrik saus som er fylt med grønnsaker til de små ganene. Håper det smaker!

  38. Lammeboller med tortilla, bulgursalat og yoghurtdressing
    Lammeboller med tortilla, bulgursalat og yoghurtdressing

    Her kommer en rett inspirert av Midtøsten med bulgur og yoghurt. Som en morsom vri og litt ekstra krønsj, lager vi her våre egne tortillachips av tortillalefser. Vi har også smaksatt lammefarsen med litt bakt hvitløk og milde krydder som også passer til de aller minste.

  39. Svin- & paprikagryte med tomat og ris
    Svin- & paprikagryte med tomat og ris

    Her kommer en lettvint rett med svinekjøtt fra Gla´gris. Med søte smaker fra tomat, paprika og gulrot, er dette en rett som også vil falle i smak hos de aller minste. Tomater er dessuten proppfulle av den kraftige antioksidanten lykopen – som faktisk blir enda kraftigere når du varmebehandler den. Det betyr at kroppen din får i deg enda mer godsaker fra denne tomatsausen, enn for eksempel rå tomater.

  40. Gratinert torsk med purre, potet og råkost
    Gratinert torsk med purre, potet og råkost

    Her kommer en barnevennlig fiskefavoritt til de små – servert med en knasende frisk råkostsalat. Hvit saus er lekende lett å lage selv fra bunn og med et par enkle knep, som sennep og sitronskall, kan man løfte denne klassiske sausen til nye høyder.

  41. Laks med  honningbakte rotgrønnsaker og speltperler
    Laks med honningbakte rotgrønnsaker og speltperler

    Her kommer en smakfull og lettvint lakseoppskrift til hverdagen. Det skal ikke mer til enn litt god honning til å løfte smaken på tilbehøret – men husk å røre i grønnsakene mens det steker da honning lett kan brenne seg. 

  42. Ostepølse med potetpuré og tomatsalsa
    Ostepølse med potetpuré og tomatsalsa

    Pølser behøver ikke være så usunt. Vi får nemlig byens beste pølser fra Metervare. De bruker kun naturlige ingredienser og etterlater ingenting til tilfeldighetene. Det gir smakfulle pølser med mye kjøtt – perfekt til en lettvint og god hverdagsrett.

  43. Pasta med bacon og brokkoli
    Pasta med bacon og brokkoli

    Vi gjør som italienerne; En pastarett trenger ikke være veldig avansert for å smake utrolig godt. Her kommer en hverdagshelt, med få – men gode ingredienser.

  44. Burritos med svinekjøtt, paprikaris og Rørosrømme
    Burritos med svinekjøtt, paprikaris og Rørosrømme

    Her kommer noen tex-mex ”pakker” som er lett å forspise seg på… Burritos-rester er også lett at ta med seg ”on-the-go” i en travel hverdag eller til lunsj dagen etter.

  45. Fiskegrateng med potet og råkostsalat
    Fiskegrateng med potet og råkostsalat

    Dette er vår kjappe fiskegrateng. Litt annerledes enn den man er vant til fra frysedisken – men for å få til en god, hjemmelaget fiskegrateng, har vi laget vår egne lille vri slik at den ikke trenger en hel time i ovnen.

  46. Tomat- & paprikasuppe med bacon, egg og byggperler
    Tomat- & paprikasuppe med bacon, egg og byggperler

    Tomatsuppe kjenner vi alle til – men her har vi gjort en smakfull vri på den gode klassikeren. Med egg, bacon og byggperler får denne suppen masse smak og metter godt.

  47. Torsk med potetpuré, brokkoli, gulrot og soyasmør
    Torsk med potetpuré, brokkoli, gulrot og soyasmør

    Soyasmør er den perfekte sausen til fisk med kun 3 enkle ingredienser. Har man ikke laget det før, kan det virke litt kinkig, men du vil fort oppdage hvor enkelt det faktisk er – og ikke minst smakfullt!

  48. Kjøttboller med couscoussalat og agurkyoghurt
    Kjøttboller med couscoussalat og agurkyoghurt

    Hemmeligheten bak disse saftige kjøttbollene er brødkrummen vi putter i farsen. Det gjør kjøttbollene utrolig smakfulle og gjør dette til et utrolig smakfullt måltid til hverdagen. Perfekt med deilig agurkrømme til. 

  49. Pølse fra Metervare med maispuré, cherrytomet og ovnsbakte poteter
    Pølse fra Metervare med maispuré, cherrytomet og ovnsbakte poteter

    Vi får byens beste pølser til matkassene fra Metervare. De lager pølsene sine på kun naturlige ingredienser og etterlater ingenting til tilfeldighetene. Målet er verdens beste pølser. Det er derfor en forutsetning med utelukkende ferske, naturlige ingredienser. En god pølse inneholder dessuten mye kjøtt, så disse pølsene spiser vi med god samvittighet.

  50. Kremet kylling- & speltgryte med sopp
    Kremet kylling- & speltgryte med sopp

    Denne kremete kyllingretten er akkurat hva man trenger for å holde varmen en kjølig vinterkveld. Du kan også enkelt erstatte speltperlene med quinoa for en glutenfri rett. 

  51. Burritos med kvernet storfekjøtt og ris
    Burritos med kvernet storfekjøtt og ris

    Her er noen barnevennlige tex-mex pakker som er lett og forspise seg på… Også lett at ta med seg ”on-the-go” i en travel hverdag.

  52. Panert sei med bakte poteter, rømmedressing og råkost
    Panert sei med bakte poteter, rømmedressing og råkost

    Når man panerer noe i mel, egg og så brødkrumme heter det seg at man dobbelpanerer. Litt klissete og tar litt tid kanskje, men resultatet blir veldig godt og er ofte en innertier hos de minste.

  53. Pai med ost, brokkoli og  potet
    Pai med ost, brokkoli og potet

    Denne paibunnen er bakt med ren lidenskap av Kolonihagen Bakeri. Når vi baker bruker vi ingen kunstige tilsetningsstoffer, og det gir brødene og bakervarene våre et naturlig lavt gluteninnhold. Alt for å skape rene håndverksprodukter og best mulig smak. Eggene kommer fra Sørlie Gård.

  54. Pannestekt sei med ertepuré, bakte poteter og syltet rødløk
    Pannestekt sei med ertepuré, bakte poteter og syltet rødløk

    Sei er en fisk i torskefamilien som kan fiskes året rundt. Med perlegrått kjøtt og en mer karakteristisk smak, kan sei anvendes i gratenger, gryter, panering og mye mer. Fisk inneholder nesten alle næringsstoffene som kroppen trenger - og sei er spesielt rik på vitamin D og B12, proteiner og selen.

  55. Quiche med røkelaks og bulgursalat
    Quiche med røkelaks og bulgursalat

    Økologisk laks fôres med fiskeavskjær av bærekraftig fisk, får vesentlig bedre plass og svømmer i en kobberfri note som sparer miljøet. Og det er selvfølgelig ikke lov å tilsette farge eller antibiotika i fôret - slik som det gjøres i konvensjonell laks.

  56. Gulasj med svinekjøtt og Rørosrømme
    Gulasj med svinekjøtt og Rørosrømme

    Gulasj betyr egentlig ”gjetermat” og regnes som Ungarn sin nasjonalrett. Retten lages mest vanlig med langtidskokt storfekjøtt, men finnes i utallige varianter. Dette er vår enkle versjon til hverdagen med svinekjøtt fra Gla’ gris.

  57. Svinewok med ris
    Svinewok med ris

    Du trenger ikke en wokpanne for at lage denne retten. Den kan også lages i en stor stekepanne eller en stor vid kjele. Det viktige er at den holder god varme slik at grønnsakene og kjøttet blir hurtig stekt.

  58. Gryte med braiserte oksekjaker og rotgrønnsaker
    Gryte med braiserte oksekjaker og rotgrønnsaker

    Vi kokker vet at det mest smakfulle kjøttet ofte er det seigeste og krever lang koketid. Vi har kokt kjøttet for deg på lav temperatur i 24 timer slik at det bare er å legge siste hånd på verket på denne varmende høstgryten.

  59. «Kjøtt i mørket» med potetpuré
    «Kjøtt i mørket» med potetpuré

    Dette er vår versjon av «kjøtt i mørket», eller «sosekjøtt». For å få den virkelig mørk og tilbake i tid, er det lov å jukse litt og tilsette litt sukkerkulør.

  60. Svin- & paprikagryte med ris
    Svin- & paprikagryte med ris

    En relativ kjapp og smakfull gryte som er veldig lett at bli glad i. Mild smak av svinekjøtt sammen med litt søtlig smak av paprika. 

  61. Torsk med bacon og eggesmør
    Torsk med bacon og eggesmør

    En klassiker – og kanskje en av våre favoritter til hverdagen; Bakt torsk som flaker seg sammen med salt, sprøtt bacon og eggesmør får oss alltid til å smile.

  62. Potet- & gulrotsuppe med stekt gulrot
    Potet- & gulrotsuppe med stekt gulrot

    Nå som kulden virkelig er her, er det deilig å kunne komme inn og varme seg på litt god suppe. Gulrøtter er også manges favoritt blant rotgrønnsakene, kanskje fordi den smaker så søtt, er rik på vitamin A og kan tilberedes på utallige måter?

  63. Ovnsbakt sei med beter, rotgrønnsaker og sennepsrømme
    Ovnsbakt sei med beter, rotgrønnsaker og sennepsrømme

    Gulbete er akkurat hva navnet lyder som, gule beter. En nær slektning til rødbeten, noe mildere i smaken og passer perfekt til ovnsbaking. Det er dessuten en god kilde til kostfiber og B-vitaminet folat.

  64. Cottage pie
    Cottage pie

    Denne retten er for mange bedre kjent som Shepard’s pie – forskjellen med cottage pie er at man bruker kjøtt av storfe fremfor lam. 

  65. Tacograteng med kvernet kjøtt fra Horgen gård
    Tacograteng med kvernet kjøtt fra Horgen gård

    En tacograteng vil du neppe finne i Sør America, men vi har likevel laget vår egne, enkle taco variant. En enkel og god rett som vi håper faller i smak hos både store og små. 

  66. Braisert svinenakke med risotto og gremolata
    Braisert svinenakke med risotto og gremolata

    Her kommer en glutenfri oppskrift til hverdagen - risotto med gremolata. Gremolata er en enkel blanding av finhakket persille, hvitløk og sitron - som italienere anvender flittig som tilbehør og smaksetter. 

  67. Ovnsbakt laks med soya, brokkoli og ris
    Ovnsbakt laks med soya, brokkoli og ris

    Denne laksen er økologisk. Det betyr at den er fôret med bærekraftig fiskeavskjær, uten preventive medisiner eller farge. Den har fått god plass å svømme på, notene er fri for kobber og leppefisk passer på at det ikke forekommer lakselus. Det gjør både godt for miljøet og det kjennes det på smaken.

  68. Svinenakke og potetpuré med parmesan
    Svinenakke og potetpuré med parmesan

    Her har vi langtidskokt, eller braisert som vi sier på kokkespråket, på lav temperatur. Det gjør at kjøttet blir fantastisk mørt og du får en smakfull kraft i tillegg. Til gjengjeld kan du bruke litt ekstra tid på potetpureén – toppet med parmesan som passer utmerket i høstmørket.

  69. Braisert svinenakke med byggperler og gremolata
    Braisert svinenakke med byggperler og gremolata

    Gremolata er en enkel blanding av finhakket persille, hvitløk og sitron - som italienere anvender flittig som tilbehør og smaksetter. Det gjør også vi her med byggperler og langtidskokt svinenakke.

  70. Tomatisert fiskegryte med chili og hvitløk
    Tomatisert fiskegryte med chili og hvitløk

    Her kommer en enkel og smakfull fiskerett til hverdagen. Men mye smak fra tomat, hvitløk og chili. Fisk inneholder nesten alle næringsstoffene som kroppen trenger - og sei er spesielt rik på vitamin D og B12, proteiner og selen.

  71. Kyllingform med sitron- & honningglaserte rotgrønnsaker
    Kyllingform med sitron- & honningglaserte rotgrønnsaker

    Her kommer den perfekte hverdagsretten hvor alt går i en og samme form i ovnen. Med sesongens herlige rotgrønnsaker, med syrlig og søt smak og økologisk kylling fra Stange. 

  72. Fiskepudding med gulrotpuré, potet og sukkererter
    Fiskepudding med gulrotpuré, potet og sukkererter

    Til denne retten har vi fått laget vår egen fiskepudding, med Kolonihagens resept. Det betyr mye fisk og ingen kunstige tilsetninger. Mild på smak, som passer godt for små ganer. 

  73. Lammepølser med rotstappe og syltet rødløk
    Lammepølser med rotstappe og syltet rødløk

    Det er sesong for lam – så Metervare har håndlaget pølser med lammekjøtt spesielt for oss. De lager pølsene sine på kun naturlige ingredienser og etterlater ingenting til tilfeldighetene. Målet er verdens beste pølser. Det er derfor en forutsetning med utelukkende ferske, naturlige ingredienser. En god pølse inneholder dessuten mye kjøtt, så disse pølsene spiser vi med god samvittighet.

  74. Gresskarsuppe med bacon, rømme og brød
    Gresskarsuppe med bacon, rømme og brød

    Det er Halloween og gresskarsesong – og det er vi glade for! Vi får våre norske økologiske Hokaido-gresskar fra Rosnes gård. De er både smakfulle, søte og gode - men også utrolig enkle å tilberede, for du behøver nemlig ikke å fjerne skallet på hokaido. Husk også at det er i skallet mye av næringsstoffene sitter, så behold det gjerne på.

  75. Gratinert pastaform med sei og ost
    Gratinert pastaform med sei og ost

    Her kommer en barnevennlig fiskefavoritt til de små – fylt med masse gode grønnsaker, pasta og toppet med Fosheim Ost fra Valdres. Fosheim er en lagret fast ost som er ystet for hånd av helmelk av ku fra utvalgte gårder i Valdres. Osten er skåret fra ostehjul som er lagret på trehyller i minimum 5 måneder. Osten finner du også i vår nettbutikk.

  76. Ovnsbakt torsk med grønnsaker, kokosmelk og ris
    Ovnsbakt torsk med grønnsaker, kokosmelk og ris

    Når du lager middagen må du også ikke glemme å bruke hele brokkolien. Det er ikke bare toppen av brokkolien som kan brukes, stilken er minst like fin som resten – ikke bare full i smak, men også veldig næringsrik og full av C-vitamin.

  77. Bondeomelett med bacon og salat
    Bondeomelett med bacon og salat

    Kjært barn har mange navn verden rundt. Tortilla española, Kookoo eller Frittata – nei, i dag lager vi en bondeomelett! Godt er det, også på norsk.

  78. Fiskeform med brokkoli, purre og råkostsalat
    Fiskeform med brokkoli, purre og råkostsalat

    Dette er vår kjappe  fiskegrateng. Litt annerledes enn den man er vant til fra frysedisken – men for å få til en god, hjemmelaget  fiskegrateng har vi laget vår egne lille vri slik at den ikke trenger 1 time i ovnen.

  79. Pasta med soppsaus
    Pasta med soppsaus

    Vi jubler for soppsesongen og feirer med 3 forskjellige sorter! Aromasoppen er den dere kanskje er mest kjent med, ganske lik sjampinjongen – men litt mer smak. Kantarellen er også kjent som skogens gull med en gyllen farge og kropp som er formet som en ”trakt”. Steinsoppen er kjent for å være enda mer smaksrik enn kantarellen og derfor også kanskje den aller beste matsoppen. Vi har fått tak i tørket steinsopp, som virkelig løfter denne retten til nye høyder.

  80. Polenta med kjøttboller og bakte grønnsaker
    Polenta med kjøttboller og bakte grønnsaker

    Polenta er en kremet maisstappe som ofte brukes istedenfor ris og pasta i det italienske kjøkken. Polenta er en super variasjon til hverdagen, som er superenkel å lage - bare se her. 

  81. Pølse fra Metervare med søtpotet og kålsalat
    Pølse fra Metervare med søtpotet og kålsalat

    Vi får byens beste pølser til matkassene fra Metervare. De lager pølsene sine på kun naturlige ingredienser og etterlater ingenting til tilfeldighetene. Målet er verdens beste pølser. Det er derfor en forutsetning med utelukkende ferske, naturlige ingredienser. En god pølse inneholder dessuten mye kjøtt, så disse pølsene spiser vi med god samvittighet.

  82. Ovnsbakt torsk med stuede grønnsaker
    Ovnsbakt torsk med stuede grønnsaker

    Her får barna servert grønnsaker i bøtter og spann. I en klassisk hvit saus, eller stuing, slik som bestemor gjorde det. Med en hvit saus blir det litt ekstra prosesser, så for at dette skal gå superkjapt i en hektisk hverdag har vi kokt potetene for deg. Dette har vi gjort med en såkalt ”sous vide”. Det betyr at potetene er vakuumert og kokt på lav temperatur slik at all smak og næring blir bevart.

  83. Grønnsakssuppe med kjøttboller
    Grønnsakssuppe med kjøttboller

    I denne retten er det dessverre litt skrelling og kutting, så sett gjerne resten av familien i arbeid eller forbered noe dagen før. Grønnsakssuppe er utrolig godt i all sin enkelhet - og med kjøttboller fra Metervare i tillegg blir dette et skikkelig måltid. 

  84. Fiskekaker med rotstappe og erter
    Fiskekaker med rotstappe og erter

    Her kommer kolonihagens egne fiskekaker – Tilberedt fra bunnen av med ferske, håndplukkede råvarer. Servert med grønne erter, som ikke bare gir en flott farge til middagen – men er også proppet med næring. Belgfrukten inneholder hele 5,2 g protein og 5,5 g fiber pr 100 g. I tillegg til dette er erter en svært god kilde til vitamin A, C, K og B1, folat og mangan. Du får også i deg en god del fosfor, sink og jern om du spiser erter.

  85. Svin- og soppgryte med Rørosrømme og tyttebær
    Svin- og soppgryte med Rørosrømme og tyttebær

    På høsten fylles skogen med gull. Gullet er kanskje bedre kjent for noen som kantareller. Og når endelig både tytte- bær og kantarell er i sesong – ja, da steller vi i stand med varmende høstgryte med svinekjøtt fra Gla ́gris, Rørosrømme, sopp og tyttebær. Håper det smaker!

  86. Falafel med krydret ris og agurkrømme
    Falafel med krydret ris og agurkrømme

    I alle våre oppskrifter der vi bruker kikertmel kan du alltids erstatte det med det melet du har for hånd. Men det er ikke uten hensikt vi bruker kikertmel. Dette er nemlig en utrolig fin måte å få inn enda en proteinkilde i vegetariske retter, og det bidrar til at du får alle de aminosyrene du behøver.

  87. Bakt gulrot- & potetsuppe med hirsebrød
    Bakt gulrot- & potetsuppe med hirsebrød

    Høsten er vår favorittårstid. Vakre farger, sesongens rotgrønnsaker og en god hjemmelaget suppe å varme seg på. Gulrøtter er også manges favoritt blant rotgrønnsakene, kanskje fordi den smaker så søtt, er rik på vitamin A og kan tilberedes på utallige måter? Når vi i tillegg baker grønnsakene i ovnen får vi frem enda mer av den gode sødmen - som vi enkelt frisker opp med et hint av ingefær og rømme.

  88. Torsk med blomkålpuré, sukkererter og karamellisert gulrot
    Torsk med blomkålpuré, sukkererter og karamellisert gulrot

    Fisk står kanskje ikke alltid på toppen av ønskelisten til de små der hjemme. Her har vi laget en middagsrett som fokuserer på sunne gode råvarer, og smakfulle konsistenser og naturlig sødme – for både store og små.

  89. Chili con carne
    Chili con carne

    Her er vår variant av den aromatiske tex-mex retten chili con carne. Her er det mye krydder og smaker, så dersom du ønsker en mer barnevennlig variant kan du alltids droppe kakao, kaffe, chili, hvitløk og servere kikerter og koriander på siden. Denne retten er også det perfektet stedet å trylle bort grønnsaksrester på, så har du f.eks rester av squash, purre, gulrøtter eller andre grønnsaker, finhakk og stek sammen med løken.

  90. Gratinert blomkål- & brokkoli med bacon
    Gratinert blomkål- & brokkoli med bacon

    Gratinert blomkål er en herlig klassiker som mange kanskje husker fra 80-tallet. Nå er det ikke bare norsk blomkålsesong, men den norske brokkolien er også på sitt beste – så da kan man jo nesten ikke unngå å lage en rett som denne.

  91. Pølsegryte med brokkoli og middagsperler
    Pølsegryte med brokkoli og middagsperler

    Alle liker pølser og vi liker dem ekstra godt når de kommer med saus. Her har vi laget en vri på en av barndommens klassiskere - pølsegryte! Når vi i tillegg serverer denne retten med håndtverkspølsene til Metervare med mye kjøtt og null tull, nyter vi denne retten ekstra mye. (Ps. ketchupen er avgjørende for å sette deg tilbake til barndommen.)

  92. Fiskeform med tomat og potet
    Fiskeform med tomat og potet

    Fiskeform er en enkel og smakfull måte å tilberede fisk på, fisken trekker til seg masse smak mens du kan ”shine” kjøkkenet og dekke bordet!

  93. Korma med svinekjøtt, blomkål og ris
    Korma med svinekjøtt, blomkål og ris

    Hemmeligheten bak en god indisk rett er krydderet. I denne retten har vi derfor sendt med garam masala krydderblanding. Garam hvaforno? Garam betyr varm/het og masala betyr blanding. Ønsker du en mildere rett kan du begrense mengden chili du bruker og/eller servere med litt yoghurt naturell. Retten smaker også veldig godt med litt mango chutney hvis du har.

  94. Ovnsbakt torsk i grønnsaksform med potetpurè
    Ovnsbakt torsk i grønnsaksform med potetpurè

    Torsken i vår middagskasse er alltid linefanget 72 grader nord på en skånsom og bærekraftig måte. Men hvorfor velge linefanget fisk? Klikk deg inn på oppskriften for å lese mer.       

  95. Potet- og purreløksuppe med stekt bacon og hirsebrød
    Potet- og purreløksuppe med stekt bacon og hirsebrød

    Vichyssoise” er en klassisk kremet potet- og purreløksuppe, som kan like godt spises kald som varm. Her har vi laget en variant med bacon og hirsebrød fra eget bakeri – og ja, det er lov å dyppe brødet i suppen!

  96. Pasta med tomat, paprika og strimlet svinekjøtt
    Pasta med tomat, paprika og strimlet svinekjøtt

    Pasta er nesten alltid populært med de små og ved at vi baker grønnsaker i ovnen for å lage saus får man frem en sødme av grønnsakene som passer utmerket til svinekjøtt og barnas ganer. Og vet du hva italienernes hemmelighet bak en god pastasaus er? De tilsetter litt av det stivelsesrike kokevannet fra pastaen i sausen - så når du siler av vannet husk å spare på ca. 1 dl!

  97. Blomkålsuppe med røkt laks og hirsebrød
    Blomkålsuppe med røkt laks og hirsebrød

    Suppe midt på sommeren? Ja! Med en lett blomkålsuppe så feirer vi at vi får verdens beste norske blomkål fra Huseby mør. Gård. Med økologisk røkelaks som er fôret på fiskeavskjær av bærekraftig fiske og svømt i en kobberfri note (som sparer miljøet) og mye bedre plass – blir dette et smakfullt og mettende måltid. Og det er selvfølgelig ikke lov å tilsette farge i fôret - slik som det gjøres med konvensjonell laks.

  98. Pasta med Rørosrømme og bacon
    Pasta med Rørosrømme og bacon

    Økologisk Røros Rømme er en langtidssyrnet rømme, laget etter samme resept som ble brukt på setrene i Rørostraktene. Fettsammensetning varierer naturlig med årstidene og fòr/beite. Rømmen er kokestabil og egner seg derfor spesielt godt til all slags matlaging. Vi elsker blant annet Røros sin rømme, for det er ingen andre ting som raskere kan trylles til en kremet og smakfull pastasaus!

  99. Kyllingsalat med fetaost og vann- melon
    Kyllingsalat med fetaost og vann- melon

    Her kommer sommerens beste salat! For du har kanskje ikke tenkt på at du kan bruke vannmelon i middagen? Sammen med den salte fetaosten passer den søte og saftige vannmelonen perfekt inn i denne salaten. Håper det smaker!

  100. Pastasalat med chorizo, fetaost, squash og mynte- & yoghurtdressing
    Pastasalat med chorizo, fetaost, squash og mynte- & yoghurtdressing

    Lett sommerrett med mye og friske smaker, enkel og ta med hvis det er behov for det. Vi får byens beste pølser til matkassene fra Metervare. De lager pølsene sine på kun naturlige ingredienser og etterlater ingen ting til tilfeldighetene. Ingen kunstige tilsetninger og ingen konserveringsmidler.

  101. Ovnsomelett med bacon og ost, stekte grønnsaker og geiteyoghurt fra Håøya
    Ovnsomelett med bacon og ost, stekte grønnsaker og geiteyoghurt fra Håøya

    I sommersesongen har Håøya Naturverksted seterdrift i Baklia på Håøya. De produserer hvit geitost og yoghurt på melk fra Kasjmirgeiter som beiter på øya. Kasjmirgeita produserer en helt spesielt mild og god geitemelk som faller i smak hos de fleste, til og med de som trodde de ikke likte geitost. Naturverkstedet legger vekt på handtverk, kvalitet og dyrevelferd. Håøya ligger vakkert til i Oslofjorden utenfor Drøbak hvor de også inviterer til deres seter og café hele sommeren. Finn deres facebookside for å lese mer om når og hvor dere kan besøke de.

  102. Pai med bacon og ost, stekte grønnsaker og geiteyoghurt fra Håøya
    Pai med bacon og ost, stekte grønnsaker og geiteyoghurt fra Håøya

    I sommersesongen har Håøya Naturverksted seterdrift i Baklia på Håøya. De produserer hvit geitost og yoghurt på melk fra Kasjmirgeiter som beiter på øya. Kasjmirgeita produserer en helt spesielt mild og god geitemelk som faller i smak hos de fleste, til og med de som trodde de ikke likte geitost. Naturverkstedet legger vekt på handtverk, kvalitet og dyrevelferd. Håøya ligger vakkert til i Oslofjorden utenfor Drøbak hvor de også inviterer til deres seter og café hele sommeren. Finn deres facebookside for å lese mer om når og hvor dere kan besøke de.

  103. Torsk med grillet hjertesalat og squash, sennep- og yoghurtdressing
    Torsk med grillet hjertesalat og squash, sennep- og yoghurtdressing

    Her kommer en skikkelig sommerlig og frisk middagsrett med grillede grønnsaker – men har du noen gang prøvd å grille hjertesalat? Det kan lett bli en ny favoritt. Du bestem- mer selvfølgelig selv om du vil tenne grillen, eller holde kjøkkenet innendørs.

  104. Fiskeboller i hvit saus med erter og gulrøtter
    Fiskeboller i hvit saus med erter og gulrøtter

    Litt retro, men veldig godt! Denne klassikeren får frem mange gode barndomsminner hos oss – kanskje hos dere også? Vi har fått laget fiske- boller med egen resept, som betyr mye fisk og ingen tilsetningsstoffer. Den hvite sausen lager vi av fiskekraften fra pakken, så husk å ikke helle ut denne.

  105. Hamburger med rosa dressing og søtpotet
    Hamburger med rosa dressing og søtpotet

    Kjøttdeig behøver ikke å være usunt. For man blir hva man spiser – og det gjelder dyrene også. Vår økologiske kjøttdeig kommer fra Horgan Gård, hvor dyrene får gå ute hele året og er 100 % «grass fed». Dyr som er gressfôret får nemlig en helt spesiell omega 3-balanse og du finner like mye sunne fettsyrer i gressfôret kjøtt som i fisk. Kvaliteten kjennes på smaken.

  106. Grillpølse med couscoussalat, grillede grønnsaker og tzatziki
    Grillpølse med couscoussalat, grillede grønnsaker og tzatziki

    Vi får byens beste pølser til matkassene fra Metervare. De lager pølsene sine på kun naturlige ingredienser og etterlater ingenting til tilfel- dighetene. Til sommersesongen har de har laget en grillpølse med biter av spekeskinke, der av navnet, som vi håper faller i smak. Sammen med pølsene, tar vi deg med en liten tur til middelhavet, sol og sommer med grillede grønnsaker, couscous og tzatziki med Rørosyoghurt.

  107. Pasta med erter torsk og bacon
    Pasta med erter torsk og bacon

    Dette er ukens kjappis. En enkel, kremet og sommerlig pastarett med erter, torsk og bacon. Ved å la fisken steke i baconfett får dessuten fisken masse ekstra god smak. Pas- taen kommer fra Bio Italia som dyrker sin økologiske durumhvete sør i Italia og lager pasta etter lange tradisjoner, slik de Napolitanske pastamakerne alltid har gjort.

  108. Fiskepudding med karridressing, bønnesalat og potetbåter
    Fiskepudding med karridressing, bønnesalat og potetbåter

    Til denne retten har vi fått laget vår egen fiskepudding, med Kolonihagens resept. Det betyr mye fisk og ingen kunstige tilsetninger. Mild på smak, som passer godt for små ganer, men som lett kan piffes opp for de store med litt karrimarinade. Blir karrimarinaden litt for smakfull for de små, er det bare å steke et par skiver ”au naturel” til dem. Vi har også frisket opp middagen med en frisk, sommerlig og grønn salat med bønner, fennikel og erter!

  109. Pølse med potet- & ramsløkpuré og grønnkålpesto
    Pølse med potet- & ramsløkpuré og grønnkålpesto

    Nå er ramsløken endelig i sesong! Vi har sendt med en liten bunt i kassen slik at dere kan teste flere oppskrifter med denne fantastiske matskatten. Ramsløk går en lang vei, så husk at du kun behøver et par blader (20 g) i denne retten, så ikke bruk opp alt.

  110. Pasta all’amatriciana
    Pasta all’amatriciana

    Pasta all’amatriciana er en klassisk rett som stammer fra byen Amatrice i Lazio- regionen i Italia. Det finnes mange forskjellige versjoner av denne retten – så her kommer vår favoritt. I både pasta all’amatriciana og carbonara bruker man tradisjonelt ”guan- ciale” fremfor bacon som er speket svinekjake. Metervare har tatt på seg nettopp denne spekejobben for oss – så en- delig kan vi lage disse klassik- erne helt etter boka!

  111. Fiskegryte med yoghurt og kokosmelk
    Fiskegryte med yoghurt og kokosmelk

    Vi har laget vår egne indiske kryddermiks med koriander, gurkemeie og garam masala. Kanskje vi til og med skal kalle det for Kolonihagens karri? For det er rett og slett det ordet karri betyr: kryddermiks! Karrikrydderet du er vant til fra butikkhyllen består gjerne av en hel del flere krydder enn vår blanding her, men det betyr ikke at denne retten har noen mangel på smak!

  112. Asiatisk fiskegryte med kokosmelk og ris
    Asiatisk fiskegryte med kokosmelk og ris

    Det finnes utallige varianter av asiatiske fiskegryter og supper, og dette er for øyeblikket vår favoritt – med deilig smak av lime, kokos, koriander, chili og ingefær.

  113. Torskefrikassé med byggperler og gulrøtter
    Torskefrikassé med byggperler og gulrøtter

    En deilig og kremet fiskegryte med bærekraftig torsk. I denne oppskriften viser vi deg også hvordan du lager en grunnleggende hvit saus med mel og smør. Vi elsker Røros sin fantastiske langtidssyrnede rømme, og bytter ut fløten eller melken man ofte bruker i sausen med Rørosrømme for en liten variasjon.

  114. Fiskepakker med soyasaus og blomkålpuré
    Fiskepakker med soyasaus og blomkålpuré

    Sunt, enkelt og godt. Dette er den perfekte sommermiddagen – du bestemmer selv om du vil fyre opp grillen eller bruke ovnen på kjøkkenet. Og med noe så enkelt som soyasaus og revet sitronskall blir denne sommerklassikeren løftet til nye høyder!

  115. Hamburger fra Horgen gård med rosa dressing
    Hamburger fra Horgen gård med rosa dressing

    Kjøttdeig behøver ikke å være usunt. For man blir hva man spiser – og det gjelder dyrene også. Vår økologiske kjøttdeig kommer fra Horgan Gård, hvor dyrene får gå ute hele året og er 100 % «grass fed». Dyr som er gressfôret får nemlig en helt spesiell omega 3-balanse og du finner like mye sunne fettsyrer i gressfôret kjøtt som i fisk. Kvaliteten kjennes på smaken.

  116. Kolonihagens økologiske pizza med kjøttboller
    Kolonihagens økologiske pizza med kjøttboller

    Vårt bakeri håndlager pizzabunner på økologiske råvarer og halvsteker de for deg. For å gi en god syre og friskhet til pizzaen, bruker vi en rå tomatsaus. Dette er nemlig hemmeligheten bak en god pizza. Bruker vi mye tid på å koke og styre med sausen forsvinner også all smaken. Som man sier, det enkleste er ofte det beste.

  117. Potetomelett med brokkoli
    Potetomelett med brokkoli

    Kall det gjerne spansk omelett el- ler ”tortilla de patatas” – en klassisk spansk rett som du kanskje har smakt tidligere som tapas. Vi har såklart gjort vår egne vri på retten slik at den er kjapp og enkel å lage. Vi serverer den i tillegg med litt frisk salat og brokkoli.

  118. Torsk med blomkålpuré og soyasmør
    Torsk med blomkålpuré og soyasmør

    Brunt smør og soya er den ultimate kombinasjonen til hvit fisk - og soyasmør er superenkelt å lage! Se "middagstips" for steg-for-steg beskrivelse dersom det er første gangen du prøver deg.

  119. Kolonihagens fiskeburger
    Kolonihagens fiskeburger

    Med våre gode fiskeburgere laget av bærekraftig fisk og Kolonihagens berømte økologiske burgerbrød kan det jo ikke gå galt. Nå som det er sommer kan fiskeburgerne og brødene såklart også grilles.

  120. Blomkålsuppe med bacon og hirsebrød
    Blomkålsuppe med bacon og hirsebrød

    En kjapp og enkel suppe, som barna elsker! Til suppen serverer vi hirsebrød fra eget bakeri. Når vi baker bruker vi kun økologiske urkorn og ingen kunstige tilsetningsstoffer. Det gir brødene og bakevarene våre et naturlig lavt gluteninnhold. Alt for å skape rene håndtverksprodukter og best mulig smak.

  121. Kylling korma
    Kylling korma

    Kylling korma er en god og krydret indisk rett, med få ingredienser. Retten er smaksatt med garam masala - en krydderblanding som består av blant annet sort og hvit pepper, koriander, kardemomme, spisskummen, kanel, muskat og nellik - som sammen med chili, ingefær og hvitløk tilfører retten mange gode smaker. Blir det for mye krydder for de små, se tips nederst i menyen.

  122. Ovnsbakt torsk med stekte poteter, ertepuré og eggesmør
    Ovnsbakt torsk med stekte poteter, ertepuré og eggesmør

    Grønne erter gir ikke bare en flott vårlig farge til middagen – men er også proppet med næring. Belgfrukten inneholder hele 5,2 g protein og 5,5 g fiber pr 100 g. I tillegg til dette er erter en svært god kilde til vitamin A, C, K og B1, folat og mangan. Du får også i deg en god del fosfor, sink og jern om du spiser erter.

  123. BARNAS | Bergens fiskesuppe
    BARNAS | Bergens fiskesuppe

    Når man lager en klassisk bergensk fiskesuppe skal fisken trekkes i biter med skinn og bein, for deretter å renses slik at kraften blir basen til suppen. Hverdagen er ofte hektisk og mange setter pris på at rettene er raske å tilberede. Så her kommer Kolonihagens noe forenklede versjon. I tillegg har vi tilsatt litt potet og mer grønnsaker for å gi den litt mer metning.

  124. Torsk med bulgur og tzatziki
    Torsk med bulgur og tzatziki

    Økologisk Røros Yoghurt Naturell er en fyldig yoghurt med mild og frisk smak. Yoghurtresepten er utviklet av Rørosmeieriet, og inneholder en særegen blanding av yoghurtkultur og Rørosmeieriets tradisjonsrike tettekultur.

  125. Burger med svinekjake og potetbåter
    Burger med svinekjake og potetbåter

    Kjaker er kanskje et av de beste kjøttstykkene vi har – men de er trå og seige, og krever at de kokes lenge. Nettopp det har vi gjort for deg. Vi har kokt svinekjakene for deg på lav temperatur i flere timer. Den lave temperaturen bevarer all næring mens tiden og krydderne gir det møreste, mest smakfulle kjøttet med en fantastisk kraft.

  126. Cottage pie med søtpotetlokk
    Cottage pie med søtpotetlokk

    Vi får vår kjøttdeig fra Horgen gård. Gården drives av familien Qvale som har spesialisert på kjøttproduksjon med gressbeitende storfe. Med andre ord er kyrene ”grass fed”. Les mer om Horgen gård og hvorfor det er så positivt under våre produsenter.

  127. Fiskepudding med karri og bakte rotgrønnsaker
    Fiskepudding med karri og bakte rotgrønnsaker

    Til denne retten har vi fått laget vår egen fiskepudding, med Kolonihagens resept. Det betyr mye fisk og ingen kunstige tilsetninger. Mild på smak, som passer godt for små ganer, men som lett kan piffes opp for de store med litt karrimarinade. Blir karri- marinaden litt for smakfull for de små, er det bare å steke et par skiver ”au naturel” til dem.

  128. Torsk med potetmos, parmesan og tomatsalsa
    Torsk med potetmos, parmesan og tomatsalsa

    Denne ukens fiskerett er rett og slett litt lettlaget luksus i hverdagen. Vårlige smaker med en fyldig potetmos med parmesan som friskes opp med litt tomatsalsa. Håper det smaker!

  129. Burger med tofu og kikerter
    Burger med tofu og kikerter

    Kolonihagen bakeri finner du på Lilleborg i Oslo, i kjelleren på en gammel tønnefabrikk. Her baker vi med rent økologisk mel i posen. Når vi ikke triller burgerbrød ønsker vi velkommen til vår lille kafé og butikkutsalg. Første lørdag i hver måned tar vi også frem grillen! Ta turen langs akerselven nå som solen titter frem og det er vår i luften.

  130. Pastaform med tomat og bønner
    Pastaform med tomat og bønner

    En lettvint “alt-i-ett” rett for den hektiske hverdagen. Har du rester av grønnsaker du gjerne skulle tryllet bort er det bare å tilsette fremfor å kaste.

  131. Vårlig pasta med bacon, cherrytomat og sukkererter
    Vårlig pasta med bacon, cherrytomat og sukkererter

    Solen skinner, fuglene kvitrer og april er rett rundt hjørnet. Det er vårtegn i luften og vårtegn på menyen! Dette er en lett og frisk pastarett med vårens grønnsaker, bacon og masse basilikum.

  132. Chili con kalkun med couscous
    Chili con kalkun med couscous

    Vi sender ofte med chili og hvitløk i matkassen og vet at dette lett hoper seg opp i kjøleskapet. Vi har derfor droppet dette denne uken og istedet laget vår egen kryddermiks. Har du likevel rester av enten chili og/eller hvitløk er det veldig godt å tilsette i retten – eller om du ønsker litt mer styrke kan du tilsette litt chilipulver. I en autentisk chili er det også alltid med en liten skvett kaffe, tilsett gjerne 1⁄2 dl sammen med tomatpassataen.

  133. Pai med bacon og Fosheim-ost
    Pai med bacon og Fosheim-ost

    Hønene til Runar Sørli lever lykkelige liv og bestemmer selv om de vil være inne i hønsehuset eller ute i frisk luft. De får spre sine vinger, følge sine naturlige instinkter og får kun økologisk fôr som er høstet på egne jorder. Dette gir dyrene det beste grunnlaget – og eggene den beste smaken.

  134. Quesadillas med bønner og Fosheim-ost
    Quesadillas med bønner og Fosheim-ost

    Quesadilla er en meksikansk matrett som lages av tortilla fylt med ost, bønner og annet godt fyll, sammen med salsa. Vi har hentet ut tortillalefsene fra taco-settet vårt for å servere dere denne smakfulle retten! Vi har forenklet retten ved å steke quesedillaen i ovnen – men er du i som- mermodus kan du også tenne grillen og grille quesedillaen på litt folie til den er gyllen på begge sider og osten er smeltet.

  135. Rødbeteterte med kikerter og fetaost
    Rødbeteterte med kikerter og fetaost

    Vi er stolte av å få våre beste biodynamiske rødbeter fra Fokhol Gård i Stange. I motsetning til grønnsakene i butikken har disse jord på seg! Jorden bidrar nemlig til at grønnsakene holder seg friske og bevarer all den gode smaken. Etter gamle prinsipper bruker Fokhol fortsatt arbeidshest i sin produksjon for å unngå kompakt- og næringsfattig jord – så denne jorden ønsker i hvert fall vi å ha på grønnsakene våre.

  136. Tomatsuppe med smørbønner, cottage cheese og hirsebrød
    Tomatsuppe med smørbønner, cottage cheese og hirsebrød

    Tomatsuppe er både lettvint og utrolig smakfullt. Etter å ha laget tomatsuppe fra bunnen selv vil du kjapt innse at det er vel så lettvint som å kjøpe en pose på butikken. Med vårt bakeri sitt hirsebrød, smørbønner og cottage cheese blir dette et skikkelig måltid!

  137. Påskesuppe med ingefær og appelsin
    Påskesuppe med ingefær og appelsin

    Her gir vi dere smaken av påske med gulrotsuppe med appelsin og ingefær. Gulrøtter er manges favoritt blant rotgrønnsakene, kanskje fordi den smaker så søtt og kan tilberedes på utallige måter. Gulrot er rik på A vitamin i form av betakaroten.

  138. Fried rice med strimlet svinekjøtt
    Fried rice med strimlet svinekjøtt

    Dette er vår versjon av klassikeren fried rice. Har du tid, er det best å bruke ris som er kokt dagen i forveien og avkjølt i kjøleskapet over natten – men dette er absolutt ikke nødvendig.

  139. Polenta med torsk og tomat- & paprikasaus
    Polenta med torsk og tomat- & paprikasaus

    Polenta er en kremet maisstappe som ofte brukes istedenfor ris og pasta i det italienske kjøkken. Vi har laget polentaen ”au natural”, men du kan også smaksette den på alle mulige måter. Prøv gjerne å koke polenta med litt buljong, hvitløk eller revet gulrot. Man kan også koke polenta dagen i forkant slik at den får avkjølt seg og stivnet- og dagen etter steke eller grille små polentakaker.

  140. Focacciapizza med smørbønner og Fosheim-ost
    Focacciapizza med smørbønner og Fosheim-ost

    Focacciaen er håndlaget av vårt bakeri på det beste økologiske urkornet fra Holli Mølle. Urkorn er gamle kornsorter som da har fått beholde sine opprinnelige egenskaper intakt, både med henhold til næringsinnhold og dyrkningsteknikk.

  141. Gulrotsuppe med ingefær & appelsin, focaccia og egg
    Gulrotsuppe med ingefær & appelsin, focaccia og egg

    Her gir vi dere en liten forsmak på påske med gul suppe med appelsin. Gulrøtter er manges favoritt blant rotgrønnsakene, kanskje fordi den smaker så søtt og kan tilberedes på utallige måter. Gulrot er rik på A vitamin i form av betakaroten. To-tre gulrøtter dekker faktisk dagsbehovet for vitamin A.

  142. tacogryte med tortillalefser, Rørosrømme og koriander
    tacogryte med tortillalefser, Rørosrømme og koriander

    Vi har utviklet vårt eget tacokrydder til vårt nye taco-kit, som snart kommer i nettbutikken. Og det er som navnet tilsier – et krydder. Vi har funnet den perfekte harmonien mellom de forskjellige krydderne som gir den beste smaken. Ingen E’er, ingen stivelse eller andre fyllstoffer. Krydder. Slik det skal være.

  143. Tomatsuppe med italienske kjøttboller
    Tomatsuppe med italienske kjøttboller

    Tomatsuppe er både lettvint og utrolig smakfullt. Etter å ha laget tomatsuppe fra bunnen selv vil du kjapt innse at det er vel så lettvint som å kjøpe en pose på butikken. For å gjøre det enda mer lettvint og gi suppen masse kraft fra grønnsakene dropper vi finhakkingen og bruker heller et rivjern – da får du masse smak, så har du ikke buljongterning går det helt fint uten. Med egg, brød og italienske kjøttboller blir dette et skikkelig måltid!

  144. Hjemmelagede fiskepinner
    Hjemmelagede fiskepinner

    Fiskepinner er en lek! Det er gøy å lage selv – få barna inn på kjøkkenet for dette er mor- somt å gjøre sammen. Litt søl blir det alltid, men det er det verdt. Å lage fiskepinner høres kanskje vanskeligere ut enn det er, så bare følg stegene på bildene.

  145. Kolonihagens taco med grassfed kjøtt fra Horgan
    Kolonihagens taco med grassfed kjøtt fra Horgan

    Se opp! Taco kommer snart i vår nettbutikk! Et kit for deg som ønsker den beste grass-fed kjøttdeigen, hjemmelaget salsa og tacokrydder, toppet på økologiske tortillalefser.

  146. Pølser med søtpotetstappe og bønnesalat
    Pølser med søtpotetstappe og bønnesalat

    En lettvint rett med mye farge og smak. Velg en pølse med mye kjøtt – så blir dette et sunt hverdagsmåltid

  147. BARNAS | Pastaform med kalkun og tomatsaus
    BARNAS | Pastaform med kalkun og tomatsaus

    Homlagarden sine kalkuner og kyllinger mesker seg i natureng med blomster og frodig gress, ville bær og urteplanter. Nasker til seg litt eple og plomme i ny og ne, snapper insekt i skogbrynet, jordbader og lever glade dager i det fri. Om ettermiddagen vandrer de hjem til kveldsmat og hvile. Fuglene går fritt hver dag, året rundt. På denne tiden hvor engene ikke er like frodige får de kun økologisk, ren og naturlig fôr. Dette gjør at fuglene får en langsom og naturlig vekst som gir kjøttet fylde, farge, konsistens – og ikke minst smak.

  148. BARNAS | Pølse med potetstappe, gulrøtter og sukkererter
    BARNAS | Pølse med potetstappe, gulrøtter og sukkererter

    Målet til Metervare er å lage verdens beste pølser. Derfor brukes utelukkende ferske, naturlige ingredienser. Ingen kunstige tilsetninger, ingen konserveringsmidler. Deres kokker bruker ikke en gang hvitløkpulver. Løken skal være fersk. Bare for å få smaken akkurat dit de vil ha den. smaken ligger i detaljene.

  149. BARNAS | Fiskeburgere med stuede grønnsaker
    BARNAS | Fiskeburgere med stuede grønnsaker

    Her får barna servert grønnsaker i bøtter og spann. I en klassisk hvit saus, eller stuing, slik som bestemor gjorde det. Fiskekakene har vi laget på egen oppskrift spesielt for deg. Både karrikrydder og kajennepepperet kan du sløyfe dersom du ikke har, eller barna ønsker mer nøytrale smaker. Couscousen kan du eventuelt fordele i to forskjellige boller og lage en med krydder og en uten. Kajennepepper høres kanskje sterkt ut - men med en liten knivspiss vil det kun gi smaken litt mer dybde.

  150. Torsk med ingefærwokede grønnsaker og ris
    Torsk med ingefærwokede grønnsaker og ris

    Pak choi? Ja - det er den avlange kålgrønnsaken du finner i kassen, men hvite stengler og store grønne blader. Grønnsaken har asiatisk opphav og er beslektet med kinakålen. Kjært barn har mange navn og den er også kjent som paksoi, bok choy og Tai tsai. Det eneste vi vet er at den er utrolig god å spise. Spesielt når du woker den med litt soya- og fishsauce! Litt Asia på eget kjøkken.

  151. BARNAS | Tagliatelle med paprikasaus, lynstekt svinekjøtt, squash og sukkererter
    BARNAS | Tagliatelle med paprikasaus, lynstekt svinekjøtt, squash og sukkererter

    Visste du at grisen har krøll på halen når den er glad? Og at grisen på samme måte som oss mennesker har best av å spise god hjemmelaget mat og ha godt med fiber i kosten? Akkurat det får grisene på Gjulem gård i Rakkestad. På gården til Eva og Hans Tøger Holmsen lever grisene et godt liv nettopp fordi de er spesielt opptatte av at dyrene blir godt ivaretatt gjennom hele livet.

  152. Ovnsbakt torsk med stekte grønnsaker og epleyoghurt
    Ovnsbakt torsk med stekte grønnsaker og epleyoghurt

    Økologisk Røros Yoghurt Naturell er en fyldig yoghurt med mild og frisk smak. Yoghurtresepten er utviklet av Rørosmeieriet, og inneholder en særegen blanding av yoghurtkultur og Rørosmeieriets tradisjonsrike tettekultur. Er barna glad i litt ekstra smak, sjekk ut tipset helt nederst. Eller bak fisken i to forskjellige former - én for de voksne og en for de små.

  153. BARNAS | Kjøttkaker i brun saus med kål, potet og rørte tyttebær
    BARNAS | Kjøttkaker i brun saus med kål, potet og rørte tyttebær

    En god gammeldags rett fylt med barndomsminner og andre gleder. Vi har gjort det ekstra enkelt og laget sausen ferdig for deg. Uten kunstige tilsetninger slik at du kan bruke tiden på andre ting - eller kanskje du tar skrittet videre og lager kålstuing?

  154. Laks med glaserte grønnsaker og blomkålpuré
    Laks med glaserte grønnsaker og blomkålpuré

    Denne laksen er økologisk. Det betyr at den er fôret med bærekraftig fiskeavskjær, uten preventive medisiner eller farge. Den har fått god plass å svømme på, notene er fri for kobber og leppefisk passer på at det ikke forekommer lakselus. Det gjør både godt for miljøet og det kjennes det på smaken.

  155. Torsk med ertepuré og ovnsbakt pastinakk
    Torsk med ertepuré og ovnsbakt pastinakk

    Pastinakk er den grønnsaken du finner i kassen som ligner på en hvit gulrot. Med sin søte og milde smak passer den ypperlig både som råkost og varmt tilbehør. Både store og små elsker denne grønnsaken! Bruk pastinakken omtrent som potet. Den smakfulle roten slekter til både fennikel, persille og gulrot - og er derfor den også har en litt urteaktig smak. Rotgrønnsaken er næringsrik og nydelig ovnsbakt, slik som her, eller som en puré.

  156. Kolonihagens økologiske pizza med Fosheim ost & pancetta fra Ask gård
    Kolonihagens økologiske pizza med Fosheim ost & pancetta fra Ask gård

    Vårt bakeri håndlager pizzabunner på økologiske råvarer og halvsteker de for deg. For å gi en god syre og friskhet til pizzaen, bruker vi en rå tomatsaus. Dette er nemlig hemmeligheten bak en god pizza. Bruker vi mye tid på å koke og styre med sausen forsvinner også all smaken. Som man sier, det enkleste er ofte det beste.

  157. Barnas | Potetomelett med løk og brokkoli
    Barnas | Potetomelett med løk og brokkoli

    Les mer om eggene vi har brukt i denne omeletten inne på "våre produsenter". De er fra ingen andre enn Runar Sørli. Økologiske såklart! For å kunne lage potetomelett kjapt og gæli, har vi også “sous vide ́d” potetene for deg. Det betyr at de er vaku- umert og lagt i vannbad til de er ferdig. Det gjør det superenkelt for deg å lage mat - og all næringen blir bevart.

  158. Blomkålsuppe med svinekam fra Haugen Gardsmat
    Blomkålsuppe med svinekam fra Haugen Gardsmat

    Når minusgradene kryper innover er det deilig med en god og varmende suppe. For å gjøre denne suppen til et skikkelig måltid serverer vi det med røkt svinekam fra Haugen Gardsmat og vårt eget hirsebrød fra Kolonihagen bakeri.

  159. Sei- & potetgrateng med brokkoli og salat
    Sei- & potetgrateng med brokkoli og salat

    Vi skulle så gjerne laget fiskegrateng, men det tar for lang tid. Derfor har vi laget en variant med gratinert potet og sei. Håper det smaker!

  160. Hamburger med gulrot- & selleri og rosa dressing
    Hamburger med gulrot- & selleri og rosa dressing

    Haugen Gardsmat byr på produkter med smak av spektakulær natur. Tuftet på tradisjon, kvalitet og samspill med naturen. Haugen har tro på fremtiden i markedet som produsent av gode produkter der tradisjon og nytenking for spille sammen til nye spennende retter.

  161. Blomkål- & linsesuppe med chorizo og to sorter potet
    Blomkål- & linsesuppe med chorizo og to sorter potet

    Når minusgradene kryper innover er det deilig med en god og varmende suppe. For å gjøre denne suppen til et skikkelig måltid blender vi inn linser og serverer med håndlaget chorizopølse fra Metervare, potet og søtpotet.

  162. Ovnsbakt soyatorsk med røde linser og epledressing
    Ovnsbakt soyatorsk med røde linser og epledressing

    Det skal lite til for å virkelig heve smaken og skape vari- asjon. Dette er vår asiatiske vri på bakt torsk med soya, ingefær og chili. Bruk så mye chili du selv tåler.

  163. GLUTENFRI | Kjøttboller i fløtesaus
    GLUTENFRI | Kjøttboller i fløtesaus

    Kjøttboller kommer fra Haugen gardsmat som holder til i Flåm, deres filosofi er rene produkter laget av lokale dyr og med skikkelig handverk basert på gamle teknikker.

  164. Fisketaco med guacamole
    Fisketaco med guacamole

    Vi har laget fisketaco! En morsom måte for hele familien å spise mer fisk. Vi har funnet kjempegode økologiske lomper og laget vår helt egne tacosaus. Har du noen flere grønnsaker, eller ting du liker i din taco, er det bare å trylle bort i oppskriften.

  165. Kjøttboller i fløtesaus
    Kjøttboller i fløtesaus

    Kjøttboller kommer fra Haugen gardsmat som holder til i Flåm, deres filosofi er rene produkter laget av lokale dyr og med skikkelig handverk basert på gamle teknikker.

  166. Grønnsakssuppe med rotgrønnsaker
    Grønnsakssuppe med rotgrønnsaker

    I denne retten er det dessverre litt skrelling og kutting, så sett gjerne resten av familien i arbeid eller forbered noe dagen før. Grønnsakssuppe er utrolig godt i all sin enkelhet, men har du skapet fylt med pasta, speltperler, pølsebiter, kylling, bacon, eller hva som helst, er dette en super vei å kvitte seg med rester på!

  167. Pasta bolognese med gressforet kjøtt fra Horgen Gård
    Pasta bolognese med gressforet kjøtt fra Horgen Gård

    Som navnet tilsier, stammer denne klassikeren fra byen Bologna – og har helt sikkert like mange oppskrifter som det finnes bestemødre i Nord-Italia. Her er vår variant som passer godt inn i hverdagen her hjemme. 

  168. Torsk med potet- og blomkålpuré, aspargesbønner og tomatsalsa
    Torsk med potet- og blomkålpuré, aspargesbønner og tomatsalsa

    Vi har kokt potetene for deg. Det er en teknikk som kalles for sous vide (utalt “soviid”). Det innebærer at man legger grønnsakene i en vakuumpose og koker i et vannbad. Det gir et perfekt resultat hver gang og all næringen blir bevart inni posen. Bonusen er at matlagingen blir enda enklere for deg der hjemme!

  169. Pasta Bolognese
    Pasta Bolognese

    Sammen med Metervare har vi utviklet vår egne bolognese - med økologisk kjøttdeig og de beste tomatene. Visste du at tomat egentlig er en frukt? En superfrukt! Stappfull av antioksidanten lykopen. Denne antioksidanten blir enda kraftigere når den varmes opp og gjør bolognese til en sunn og smakfull saus. Vår bolognese er laget fersk, spesielt for deg, og vakuumert for å bevare all næring. Raskt, enkelt, smakfullt og næringsrikt. Det er hva vi kaller hurtigmat på sitt beste.

  170. BARNAS | Laks med potetpuré, kokte grønnsaker og soyasmør
    BARNAS | Laks med potetpuré, kokte grønnsaker og soyasmør

    Denne laksen er økologisk. Det betyr at den er fôret med bærekraftig fiskeavskjær, uten preventive medisiner eller farge. Den har fått god plass å svømme på, notene er fri for kobber og leppefisk passer på at det ikke forekommer lakselus. Det gjør både godt for miljøet og det kjennes det på smaken.

  171. BARNAS | Pølse fra Metervare med søtpotetfries og bakte grønnsaker
    BARNAS | Pølse fra Metervare med søtpotetfries og bakte grønnsaker

    Målet til Metervare er å lage verdens beste pølser. Derfor brukes utelukkende ferske, naturlige ingredienser. Ingen kunstige tilsetninger, ingen konserveringsmidler. Deres kokker bruker ikke en gang hvitløkpulver. Løken skal være fersk. Bare for å få smaken akkurat dit de vil ha den. Smaken ligger i detaljene.

  172. BARNAS | Tagliatelle med bacon og erter
    BARNAS | Tagliatelle med bacon og erter

    Bio Italia dyrker sin økologiske durumhvete sør i Italia, og lager pasta etter lange tradisjoner, slik de Napolitanske pastamakerne alltid har gjort. Pastaen er bronsekuttet som gjør at tagliatellen får en rug og porøs overflate. Det gjør at pastaen holder bedre på sausen og gir deg den beste smaksopplevelsen.

  173. Lammefrikassè
    Lammefrikassè

    Nå som høsten er her, er det få ting som gir samme følelse av denne vakre sesongen slik som lam. Derfor har Haugen Gardsmat langtidskokt stykker av bog og kam i lammekraft for oss slik at du superenkelt kan diske opp med lammefrikassé i hverdagen! Ved å langtidskoke kjøtt på lav varme får du ekstra mørt kjøtt og all næringen blir bevart. Vi håper det smaker!

  174. Pasta med salsiccia fra Metervare og paprika
    Pasta med salsiccia fra Metervare og paprika

    Salsiccia er en Italiensk pølse med mye smak og krydder - og vi får byens beste laget kun på naturlige ingredienser fra Metervare.

  175. Ovnsbakt torsk med eggesmør og dampede grønnsaker
    Ovnsbakt torsk med eggesmør og dampede grønnsaker

    Eggesmør er utrolig smakfullt og mange forbinder det med gode barndomsminner. Vi anbefaler å lage sausen med skikkelig godt Rørossmør. Da får du smør med en god salt smak og sunne fettsyrer fra økologiske kyr. Vi slår et slag for gode matminner!