1. Varm ovnen til 220°C.
     
  2. Stek løk, brokkoli og potet i en panne til det er gyllent. Gjerne en panne som tåler å settes rett i stekeovnen.
     
  3. Pisk egg, melk og 1⁄2 beger cottage cheese sammen. Smak til med salt og pepper. Hell over grønnsakene i pannen og stek i ovnen i ca. 20 minutter. Alternativt kan du ha grønnsakene i en ildfast form på ca. størrelse med stekepannen.
     
  4. Kok 1 del linser med 2 deler vann. Kok i 10-15 minutter til linsene er møre. Smak underveies og pass på at de ikke koker for lenge, eller fosskoker, for da kan de bli grøtete.
     
  5. Vend ferdigkokte linser med resten av cottage cheesen og paprika. Smak til med litt olivenolje, salt og pepper.
     
  6. Server omeletten med salaten.

     

 

Middagstips:

Har du litt ost eller grønnsaker i kjøleskapet som synger på siste vers? Ikke kast det! Tryll det bort i denne omeletten.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


300 g potet, terninger
1 løk, ternet
1⁄2 brokkoli, små buketter
6 egg
2 dl melk*
1 pk cottage cheese
2 dl røde linser, kokt
1 paprika, strimlet
200 g tomat, båter
salt & pepper*

 


*Fra kjøkkenskapet