Vegetarmat

En grønnere økologisk hverdag

Med Kolonihagens vegetar matkasse får du tre smakfulle måltider i uken, rikelig med protein og næringsrik økologisk vegetarmat.

Vegetarmat

Proteiner består av forskjellige aminosyrer som vi også kan kalle for kroppens byggeklosser. Aminosyrer er nemlig hva du trenger for å bygge muskler og vedlikeholde funksjon i kroppen. Vi er avhengig av hele 20 forskjellige aminosyrer. 11 av disse kan kroppen produsere selv mens de 9 siste må vi tilføye via maten vi spiser. Disse 9 kaller vi derfor for essensielle aminosyrer.

Plantabasert mat inneholder gjerne mindre protein enn kjøtt og fisk – og det er derfor ekstra viktig at med et vegetarisk kosthold kombineres flere forskjellige kilder av protein. Både for å dekke proteinbehovet, men også for å få riktig kombinasjon og sammensetning av aminosyrer.

Proteiner gir dessuten en utrolig god metthetsfølelse. Når du da i tillegg spiser proteiner sammen med fiber så fordøyes maten mer langsomt enn når du spiser fibrene og proteinene hver for seg. Så proteiner kombinert med fiber, langsomme karbohydrater og riktig fett bidrar til å gjøre deg mett, stabilisere blodsukkeret og gi deg langvarig energi.

Med dette komponerer vi tre sunne og fullverdige vegetar middagsretter i uken. Satt sammen av flere kilder protein i samme rett, som vi igjen kombinerer med fiber og langsomme karbohydrater. Hvert element til hver eneste rett er nøye tenkt gjennom. Alt for å gi deg et sunt og variert kosthold fylt med alle byggeklossene kroppen behøver. Og ikke minst en utrolig smakfull middag tre dager i uken.

Bestill vår vegetar matkasse her!

 1. Vegetar Matkasse | 3 dager (2 personer)
  Vegetar Matkasse | 3 dager
  (2 personer)

  Vegetar matkasse beregnet for 2 voksne personer. 3 spennende oppskrifter med ingredienser, hver uke.

 2. Vegetar Matkasse | 3 dager (2 voksne & 2 barn)
  Vegetar Matkasse | 3 dager
  (2 voksne & 2 barn)

  Vegetar matkasse beregnet for 2 voksne og 2 barn. 3 spennende oppskrifter med ingredienser, hver uke.