Kok opp en kjele med vann. Skrell selleriroten med en skarp kniv og kutt i grove biter. Kok til sellerien er mør.

La posen med kjøtt ligge i vasken under rennende varmt vann slik at kraften smelter og blir flytende.

Skrell gulrot, pastinakk, løk og hvitløk. Kutt i biter. Vask og kutt purre i skiver.

Varm en stor kjele med litt smør. Fres løken og hvitløk til den tar litt farge. Strø over mel og rør rundt til det har blitt gyllent.

Klipp av et hjørne på posen med kjøtt. Klem kraften i et målebeger. Tilsett vann så du får totalt 6 dl kraft.

Tilsett kraften i den store kjelen og kok opp.

Tilsett gulrot, purre og pastinakk. Kok til grønnsakene er møre. Rør jevnlig slik at gryten ikke brenner seg.

Del kjøttet i biter. Tilsett i gryten og la det hele koke i ca. 5 minutter.

Sil av vannet på sellerien. Tilsett en klatt smør og mos med en sleiv eller stavmikser.

Smak til kjøttgryten med salt, pepper og eventuelt litt eddik.

Server oksekjaker med sellerirotpuré.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 stk selleri
2 fedd hvitløk
2 stk løk
3 spiseskje smør
3 spiseskje hvetemel*
350 gram gulrot
0.5 stk purre
250 gram pastinakk
1 pk oksekjake
2 spiseskje eddik*
1 klype salt*
1 klype pepper*

*Fra kjøkkenskapet

For glutenfri, erstatt hvetemel med jyttemel eller annet glutenfritt mel.