Varm ovnen til 160°C.

Skrell potet og kutt i små biter, kok til potetbitene er møre. Pass på at du ikke bruker salt i vannet, da vil stappen få en limete konsistens.

Kutt eller høvle tomat og reddik i tynne skiver. Vend inn litt god olivenolje, salt og pepper. La salaten stå på kjøkkenbenken og sette smak til resten av maten er klar.

Legg laksen i en ildfast form. Ha over litt olivenolje, salt og pepper. Bak i ovnen i 10-15 minutter eller til laksen har kjernetemperatur på 48-54°C. Laksen kan gjerne ha litt rosa kjerne.

Del blomkål i buketter. Varm en stekepanne med litt olje på over middels varme. Stek blomkålen til den er godt brunet – og nesten brent.

Smelt smøret i en liten kjele på middels varme. La smøret putre til det er nøttebrunt. Tilsett kapers etter smak.

Sil av vannet på potetene, tilsett smør og mos. Spe med litt melk eller fløte til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. Når du lager potetpuré er det viktig at du moser potetene for hånd med en sleiv eller lignende – en stavmikser vil igjen gi puréen en limete konsistens.  

Server laksen med potetpuré, stekt blomkål, tomat- og reddiksalat og brunet smør med kapers.

Tips:

Om du har små barn som ikke er så glad i kapers kan du fordele det brunede smøret i to forskjellige skåler; en med kapers til de vokse og en med kun brunet smør til de små.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


0,7 kg potet
2 ss smør*
en skvett melk/fløte*
salt og pepper*

200 g rebelliontomat
1 bunt reddik
olivenolje*
salt og pepper*

1 blomkål
2 ss stekeolje*
salt og pepper*
 
1 pk laks
2 ss olivenolje*
salt og pepper*

100 g smør*
1 glass kapers, etter smak

*Fra kjøkkenskapet

Denne oppskriften er glutenfri.