Grotteosten fra Hitra Gårdsmat er en fast, upasteurisert og knallgod ost. De bruker økologisk kalveløype fra egen gård, og osten får modne med naturlig temperatur og fuktighet.

Pizzabunnene er fra eget bakeri. Sjekk også ut vårt nye vareutvalg på kolonihagen.no hvor du kan kjøpe pizzabunnene som enkeltprodukt!

Slik gjør du:

Sett ovnen på maks.

Legg to og to pizzabunner på hvert sitt stekebrett. Behold bakepapiret som fulgte med. Litt overlapping av kantene gjør ingenting.

Smør ca. 1-1½ ss rømme utover hver pizza. Pass på at du ikke er for raus med rømmen, husk at du også skal ha på en fyldig ost.

Kutt av kanten på osten, riv og fordel utover pizzaene.

Finsnitt purre og fordel utover pizzaene.

Stek de to første pizzaene.

Vask salat, høvle squash i tynne bånd på en mandolin, kutt tomat i terninger. Bland med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.

Når pizzaen er ferdig, ta den ut av ovnen og sett inn det siste brettet. Pizzaene er ferdig når de er sprø og begynner og bli gyllen.

Topp de ferdige pizzaene med røkelaks og dill.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


4 halvstekte pizzabunner
4-6 ss rømme
røkelaks etter smak (ca. 30 g pr pizza)
Grotteost etter smak (ca. 25 g pr pizza)
½ purre
½ pt dill

½ salat
1/3 squash
1-2 tomat (ca. 200g)
Ekstra jomfru olivenolje*
Sitronsaft* om du har
Salt og pepper*

*Fra kjøkkenskapet