1. Kok risen etter anvisning på pakken. Tilsett gjerne en buljongterning for ekstra smak. Når risen er ferdig, skyll den i kaldt vann.

  2. Fres aubergine i en stor vid kjele til den har fått en  n stekeskorpe, tilsett ingefær, chili, hvitløk, paprika, rødløk, gulrot og la det steke på høy varme til løken er blank (ca. 2 minutter). Tilsett ketsjap manis eller soyasaus og rør rundt. Tilsett til slutt vårløk og saften av en halv lime.

  3. Varm en stekepanne med litt olje og stek eggene til speilegg. Du vet best hvordan du liker dine egg.

  4. Server risen toppet med egg og masse koriander! 

 


 

Tips

Har du peanøtter eller cashewnøtter i skapet, grovhakk og ha over den ferdige retten.

 

Tid: 35 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk ris
1 terning grønnsaksbuljong**

1 aubergine, ternet
1 cm ingefær, revet eller finhakket
1 grønn chili, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 paprika, hakket
1 rødløk hakket
3 gulrøtter, hakket eller revet
3 ss ketsjap manis eller soyasaus*
1 bunt vårløk, strimlet
1⁄2 lime, saften

1 pk egg

stekeolje*
salt & pepper*
1 potte koriander, grovhakket


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes