Stek løk, gulrot og søtpotet i en stor gryte et par minutter. Tilsett hvitløk og la det surre et minutt videre. Tilsett deretter tomat, eple, garam masala og la det frese et par minutter. Tilsett vann, middagsperler og en buljongterning. Kok under lokk i ca. 20 minutter.

Kok fusilli etter anvisning på pakken.

Kok eggene i 10 minutter til de er hardkokte.

Når grønnsakene er møre, kjør suppen glatt med en stavmikser. Spe eventuelt med vann for en litt tynnere konsistens. Smak til med eddik, salt og pepper.

Server suppen i dype tallerkener med en skje fusilli, hardkokt egg og grovhakket persille.

 

MIDDAGSTIPS

  • For en mildere suppe, halver mengden garam masale og spe eventuelt med litt melk eller en skje yoghurt.
  • Smak eventuelt suppen til med litt mango chutney eller flytende honning om du har.
  • Riv de hardkokte eggene på et rivjern! Da fordeler eggene seg bedre i suppen og gjør at du får egg, fusilli og suppe på en og samme skje.

Tid: 40 min


1 løk, små biter
200 g gulrot, skrelt, små biter
400 g søtpotet, skrelt, små biter
1 fedd hvitløk, finhakket
1 tomat, ternet
1 eple, ternet
2 ts garam masala eller currypul- ver*
1–1,2 liter vann
2 dl middagsperler
1 grønnsaksbuljongterning*
1 ts eddik*
1 pk fusilli

4 egg, hardkokte

1⁄2 potte persille, grovhakket

smør/olje til steking*
salt og pepper*